Albstadt ontvangt het WK MTB 2020

Door Jan Geys -

Albstadt ontvangt het WK MTB 2020

Duitsland heeft er lang op moeten wachten, maar in 2020 mogen onze oosterburen eindelijk terug het wereldkampioenschap MTB crosscountry ontvangen. Albstadt valt de eer te beurt om voor deze zware taak in te staan, maar de stad heeft de voorbije jaren natuurlijk al de nodige ervaring opgedaan met de organisatie van een bij de renners zeer geliefde wereldbekermanche.

Voor de wereldkampioenschappen MTB 2016 moest Albstadt nog de duimen leggen voor het Tsjechische Nove Mesto na Morave, maar vermits ook in het Olympische jaar 2020 de wereldkampioenschappen XCO en DH weer gescheiden georganiseerd zullen worden, waagde de stad opnieuw haar kans, en ditmaal met succes!

Het zal dan trouwens al 25 jaar (!) geleden zijn dat onze oosterburen nog een wereldkampioenschap MTB XC mochten organiseren. In Kirchzarten veroverde toen niemand minder dan Bart Brentjens de wereldtitel en tot op heden is hij nog steeds de enige Nederlander die erin geslaagd is om de gouden medaille te veroveren bij de elites!

Leogang-vojo-2016-paul-humbert-27De downhillers moeten in 2020 dan weer aan de slag in het Oostenrijkse Leogang om uit te maken wie de snelste is en met de regenboogtrui naar huis mag. Verder kende de UCI ook de organisatie van de wereldkampioenschappen MTB marathon 2019 toe aan het Zwitserse Grächen.

Behalve de wereldkampioenschappen, keurde de UCI ook de kalender van de wereldbeker MTB 2018 goed. De details daarover vind je hier: www.vojomag.nl/news/wereldbeker-mtb-2018-de-kalender-is-gekend

DoorJan Geys