BeMC: Mathieu van der Poel slaat meteen toe!

Door Jan Geys -

BeMC: Mathieu van der Poel slaat meteen toe!

Eerste rit in de BeMC 2017 en de Nederlander Mathieu van der Poel laat er al geen twijfel over bestaan dat hij met de nodige ambities is afgezakt naar La Roche-en-Ardenne. Van der Poel haalde het voor de Deen Søren Nissen en de Belg Frans Claes. Bij de dames ging de ritzege, en dus ook de eerste leiderstrui, naar de Noorse Jeanette Persson.

Het begon nochtans niet goed voor Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon). De jonge Nederlander stond na tien kilometer al met een lekke band langs de kant van de weg en er wachtte hem een lange achtervolging. Maar hij deed dat met brio en bij de tweede bevoorrading telden we dan ook drie koplopers: de Belg Frans Claes (LovingHut), de Deen Søren Nissen (Stevens) en Mathieu van der Poel. Zij werden even later gevolgd door een ander trio bestaande uit Maarten Wynants, Ilias Periklis en Wietse Bosmans.

Jammer genoeg viel Claes vooraan letterlijk weg zodat Nissen en van der Poel met hun tweetjes overbleven. Ze werkten goed samen en aan de finish maakte het publiek zich dan ook al op om de twee te zien sprinten voor de ritzege. Van der Poel slaagde er finaal echter toch nog in om weg te rijden bij de Deen en hij won uiteindelijk met 45″ voorsprong op Nissen. Frans Claes werd ondanks zijn val nog derde op 3’18”.

Achter hen werd de rest van de top tien nog stevig dooreengeschud en de Portugees Tiago Ferreira (5’19”) maakte nog een sterke remonte en eindigde als vierde. De rest van de top tien dan: op vijf eindigde de Duitser Matthias Leisling (5’26”), op zes Maarten Wynants (5’40”), op zeven Jasper Ockeloen (6’39”), op acht Kevin Van Hoovels (7’42”), op negen Jens Adams (9’58”) en op tien Joris Massaer (10’42”).

Van de grote favorieten liepen vooral Wietse Bosmans (meer dan 20 minuten), Hans Becking (meer dan 27 minuten) en Ilias Periklis (meer dan 30 minuten) al een grote achterstand op.

Bij de dames ging de ritzege naar de Noorse Jeanette Persson (Cube). Persson benutte haar kans in de makkelijkste rit van de drie en we zijn dan ook benieuwd of ze in de twee volgende ritten, die technischer zijn, haar blauwe leiderstrui zal kunnen verdedigen. De Oostenrijkse Christina Kollmann (Simplon) werd tweede op 2’22” en de Servische Jovana Crnogorac (SCC-Salcano) derde op 7’45”. De Belgische Alice Pirard (13’39”) en de Duitse Bettina Janas (13’40”) vervolledigden de top vijf.

In de open BeMC gingen de eerste plaatsen naar Cedric Himpe (M20), Michiel Van Aelbroeck (M30), Jens Gorm Hansen (M40), Marc Dewael (M50) en Saskia Hessens (dames).

De volledige uitslagen kan je hier vinden: www.chronorace.be

Afspraak vanavond hier bij Vojo voor ons ‘best of’-album van de dag!

DoorJan Geys