Enduro World Series: dit is de kalender voor 2018!

Door Jan Geys -

  • Sport

Enduro World Series: dit is de kalender voor 2018!

De Enduro World Series zet ook in 2018 zijn ontdekkingstocht verder door heel wat nieuwe bestemmingen aan te doen. Ook volgend seizoen staan er acht wedstrijden op het programma, waaronder heel wat nieuwe! Ziehier de kalender voor de Enduro World Series 2018.

Het zesde seizoen van de Enduro World Series zal op gang geschoten worden in Zuid-Amerika, waar twee wedstrijden zullen gehouden worden, eentje in Lo Barnechea (Chili) en eentje in Manizales (Colombia). Beide wedstrijden ontvangen voor de eerste keer de Enduro World Series.

Voor de volgende drie wedstrijden trekken de renners dan naar Europa. Het Franse Olargues, ook al een nieuwe gaststad, bijt de spits af van dit Europese programma. Anderhalve maand later zal er dan voor het eerst in de geschiedenis van de EWS een wedstrijd plaatsvinden in twee landen, namelijk in Oostenrijk en Slovenië (Petzen en Jamnica). Het Europese drieluik wordt eind juli afgesloten door het Italiaanse La Thuile, dat ook in het verleden al eens een wedstrijd van de EWS mocht ontvangen.

Whistler zal in 2018 de enige Noord-Amerikaanse locatie zijn op de kalender van de EWS. Voor het slotstuk van het seizoen keren de renners dan weer terug naar Europa, waar nog twee wedstrijden op het programma staan. Eerst in het Spaanse Ainsi, waar ook in 2015 al een wedstrijd van de EWS plaatsvond, dat gevolgd wordt door de grote finale in, hoe kan het ook anders, Finale Ligure. Het Italiaanse kuststadje sluit zo voor de zesde keer de Enduro World Series af.

Kalender EWS 2018

1. Lo Barnechea, Chili – 24/25 maart

2. Manizales, Colombia – 31 maart/1 april

3. Olargues – Frankrijk – 12/13 mei

4. Petzen-Jamnica, Slovenië/Oostenrijk – 30 juni/1 juli

5. La Thuile, Italië – 21/22 juli

6. Whistler, Canada – 12 augustus

7. Ainsa-Sobrabre, Spanje – 22/23 september

8. Finale Ligure, Italië – 29/30 september

DoorJan Geys