EWS #2 Tasmanië: de Fransen domineren!

Door Jan Geys -

EWS #2 Tasmanië: de Fransen domineren!

Na zeven specials, 57 kilometer en 1500 hoogtemeters behaalden Adrien Dailly en Isabeau Courdurier in Tasmanië hun eerste overwinning in de Enduro World Series! Het heeft de twee jonge Fransen jaren training gekost alvorens ze erin geslaagd zijn om de beste endurorijders ter wereld te kloppen. Isabeau Courdurier haalde het voor haar grote rivale, maar ook grote voorbeeld, Cécile Ravanel. Bij de mannen eindigde de Belg Martin Maes op de zevende plek en bij de dames viel de Nederlandse Anneke Beerten net buiten de top tien.

Sam Hill – ©Enduro World Series

De Australiër Sam Hill (Chain Reaction Cycles-Mavic) mocht als derde mee op het podium, net voor uittredend wereldkampioen Richie Rude. Het was ook een plezier om Jared Graves (Specialized) terug op de voorposten te zien, de Australiër werd in zijn thuisland zesde, net voor de Belg Martin Maes (GT).

Martin Maes – ©Enduro World Series

Die Martin Maes was trouwens de beste in de tweede special en noteerde de tweede tijd in de laatste special. Spijtig dat hij in de specials tussenin veel tijd verloren heeft.

Isabel Courdurier – ©Enduro World Series

Eindelijk zou je kunnen zeggen na de zege van Isabeau Courdurier (Sunn)! Ze wachtte er al lang op en in Australië was het dan eindelijk zo ver. Ze ging Cécile Ravanel (Commençal-Vallnord) met ruim twintig seconden vooraf en Ines Thoma (Canyon) eindigde als derde. Courdurier en Ravanel speelden tijdens de specials enkele keren haasje over, maar de renster van Sunn nam in de zesde special de leiding terug in handen om die niet meer af te geven. De Nederlandse Anneke Beerten (GT) eindigde als elfde.

De volledige uitslagen vind je hier: www.enduroworldseries.com/2017-results

De volgende manche van de Enduro World Series vindt op 13 mei plaats in Madeira!

DoorJan Geys