Lapierre: 27 of 27,5+? En waarom niet de twee!

Door Jan Geys -

Lapierre: 27 of 27,5+? En waarom niet de twee!

Lapierre besliste onlangs om optioneel een tweede set wielen aan te bieden op zijn e-mtb, de Overvolt. Standaard wordt de Overvolt geleverd met klassieke 27,5″-wielen, maar vanaf nu kan je dus ook opteren voor grote banden. En waarom zou je daar gebruik van maken? We leggen het je uit:

Deze optie is dus beschikbaar op de Overvolt, de e-mtb van Lapierre. Het frame van dit model is van origine een 27,5″, maar het is dus ook compatibel met 27,5+. Om zij die hun fiets willen ombouwen of de twee wielformaten ter beschikking willen hebben, biedt het Franse merk nu optioneel een 27,5+-wielset aan voor … 369 euro, inclusief de banden!

En het is daar dat Lapierre volgens ons de goede beslissing heeft genomen door niet echt een ‘winstmarge’ te nemen op deze optie, maar eerder de kaart te spelen van twee fietsen in één. Het doet dit door optioneel wielen aan te bieden met aluminium velgen met een breedte van 40 millimeter en 28 stalen spaken (rechte spaken vooraan, spaken met een gebogen kop achteraan), naven met Boost-standaard, Nobby Nic-banden van 2.8 en een tubeless kit. Het totale gewicht bedraagt 2034 gram (zonder de banden).

Laten we hopen dat deze gang van zaken ook andere merken aanzet om hetzelfde te doen, want ook al werd de Boost-standaard in het begin verkeerd begrepen, het is wel net de Boost-standaard die dit alles mogelijk maakt. Idem voor het Plus-wielformaat dat in bepaalde omstandigheden geniaal is (op rotsen bijvoorbeeld), maar helemaal niet geschikt is in andere (denk maar aan modder). Volgens ons is het dan ook slim om frames aan te bieden waarbij de klant zelf zijn wielformaat kan kiezen en het andere optioneel aan te bieden voor een klein supplement.

Meer info op shop.cycles-lapierre.fr/kit-roue-27-pneus#5964

DoorJan Geys