MET Roam: een nieuwe helm voor AM en enduro

Door Jan Geys -

MET Roam: een nieuwe helm voor AM en enduro

Het Italiaanse MET brengt een nieuwe helm uit die bedoeld is voor all mountain en enduro, de MET Roam. Meer bescherming, meer luchtgaten en meer comfort: ziedaar de argumenten die het merk naar voren schuift tijdens de lancering. We merkten de helm voor het eerst op tijdens een recente video waarin hij op de hoofden van enkele ambassadeurs van het merk te zien was. Hieronder geven we de belangrijkste eigenschappen mee van de nieuwe MET Roam. 

De helm is beschikbaar in drie maten en is daarmee geschikt voor hoofden met een omtrek van 52 tot 62 centimeter. De MET Roam zal ook met de MIPS-technologie worden aangeboden en zal in dat geval 360 gram wegen in de maat M (335 gram zonder MIPS).

De helm wordt rond het volledige hoofd vastgeklemd. De klemming rond het achterhoofd kan horizontaal op twee posities ingesteld worden en verticaal op drie.

In totaal tellen we 22 ventilatiegaten die door luchtkanalen met elkaar worden verbonden. Er zijn ook twee kleine openingen voorzien die het mogelijk maken om er een camera aan te bevestigen.
Als je de nieuwe MET Roam wilt aanschaffen, zal je de keuze hebben uit zeven kleuren en drie maten (S, M, L). De Roam zal vanaf september in de winkels liggen. Het prijskaartje bedraagt 150 euro of 170 euro voor de MIPS-versie.

Meer info vind je op de website www.met-helmets.com

DoorJan Geys