Peaty’s Tubeless Sealant en Loam Foam

Door Jurgen Groenwals -

  • Techniek

Peaty’s Tubeless Sealant en Loam Foam

Lek rijden is behoorlijk vervelend, daar hoeven we verder geen commentaar bij te geven. Gelukkig komt het steeds minder vaak voor en dat hebben we in grote mate te danken aan de steeds beter wordende sealants. Peaty’s is de volgende toevoeging op deze markt, maar dan wel eentje met hooggespannen verwachtingen en een mooi verhaal.

Peaty’s Tubeless Sealant

Downhill-legende Steve Peat heeft samen met twee andere enduro-racers van het Santa Cruz Syndicate Team Peaty’s opgericht. Doel was een goede, betrouwbare en biologisch afbreekbare anti-lek vloeistof te ontwikkelen. Peaty’s Tubeless Sealant onderscheidt zich door een optimale bescherming zowel tegen kleine als grote gaten. Reden daarvoor is een werking met nano-plaatjes die, zodra ze in contact komen met lucht, samenklikken en verstijven. Peaty’s droogt niet op in de band, pas wanneer het in contact komt met lucht, begint het op te drogen. Voordeel hieraan is dat de sealant in de band dus steeds vloeibaar blijft en zijn functie blijft vervullen. Peaty’s is biologisch afbreekbaar, toch wel een belangrijke troef voor een sport die de natuur sowieso behoorlijk belast.

Heel wat professionele downhill- en endurorijders zijn mee op de kar gesprongen en gebruiken nu Peaty’s. Zo gaan onder meer Richie Rude, Greg Minnaar en Josh Bryceland met de nieuwe Peaty’s op pad.

Peaty’s Tubeless Sealant is beschikbaar in verschillende formaten:

  • 120 ml handige Trail Pouch voor onderweg (adviesprijs 9,95 euro)
  • 1 liter fles voor in de werkplaats (adviesprijs 35,95 euro)
  • 5 liter pompfles voor shops (145,95 euro)
  • 25 liter pompfles voor shops

Peaty’s Loam Foam

Niet enkel lek rijden, ook fietsen poetsen is niet meteen de meest aangename bezigheid. Loam Foam van Peaty’s is een – eveneens biologisch afbreekbare – professionele fietsreiniger. Loam Foam aanbrengen, vijf minuten laten intrekken en afspoelen; je hebt geen borstel meer nodig. Loam Foam is ook veilig voor alle fietsframes en onderdelen.

Loam Foam is beschikbaar in volgende formaten:

  • 1 liter navulbare spray  (adviesprijs 11,95 euro)
  • 5 liter bidon (adviesprijs 35,95 euro)
  • 25 liter pompfles voor shops

Of al die beloftes ook daadwerkelijk worden waargemaakt gaan we met Vojo op korte termijn testen. We houden je op de hoogte.

DoorJurgen Groenwals