Spyshot: de Mondraker Podium-full suspension!

Door Jan Geys -

Spyshot: de Mondraker Podium-full suspension!

Een wereldbekermanche is steeds de gelegenheid om in de paddocks mooie dingen te ontdekken en dat is ook in Nove Mesto het geval. We waren nog maar amper uit onze wagen gestapt of ons oog viel al op een prototype van de toekomstige Mondraker Podium, in een full suspension-uitvoering wel te verstaan! En dit zijn de eerste foto’s:

De hardtail-versie maakte met zijn geïntegreerde stuurpen al veel indruk en zal dus binnenkort het gezelschap krijgen van een full suspension, iets wat het Spaanse merk nog miste in zijn gamma.

De voordriehoek is quasi identiek aan de voordriehoek van de hardtail en ook de geïntegreerde stuurpen wordt behouden. Achteraan krijgt de Zero-vering uit eigen huis nu ook een xc-versie. De fiets was nog niet uitgerust met een demper, maar het merk vertrouwde tot hiertoe vooral op Fox en dus vermoeden we dat de kans groot is dat Mondraker zal kiezen voor de Float.

Het team gaf ons nog geen informatie mee, maar vermoedelijk zal de veerweg 100 millimeter bedragen. De wielen zijn natuurlijk 29″-exemplaren en de achterdriehoek en de link zijn volledig uit carbon. Momenteel is de onderste link nog uit aluminium en door zijn ruwe uiterlijk vermoeden we dat er nog tests aan de gang zijn.

Tot binnenkort voor meer nieuwigheden die we in de paddocks van wereldbeker hebben gespot!

DoorJan Geys