Sram Roam 50: nieuwe polyvalente carbon wielset

Door Olivier Béart -

Sram Roam 50: nieuwe polyvalente carbon wielset

Op de nieuwe Sram Roam 50-wielen rust de zware taak om één van de populairste en oudste modellen van het Amerikaanse merk te vervangen. En de wielen krijgen voortaan carbon velgen, zonder dat de prijs de hoogte inschiet. We stellen ze kort aan jullie voor:

Sram-Roam-50-2017-Vojomag-9Ze gooien dan ook hun imago van dure aluminium wielen van zich af en behoren nu tot de goedkoopste carbon wielen van de markt, waardoor ze terug mee zullen spelen. Ter vergelijking geven we even mee dat zijn grote broer, de Sram Rise 60, die met zijn velgen van 30 millimeter bestemd is voor enduro, meer dan 2000 euro kost. De Roam 40-exemplaren, die in het gamma een stapje onder de Roam 50 staan, kosten dan weer 726 euro.

De nieuwe Sram Roam 50-wielen wegen respectievelijk 765 en 890 gram, ofwel 1655 gram per set. Dit is het gewicht van de 29″-versie, want dit is momenteel het enige beschikbare formaat. Volgens Sram zijn de wielen zeer polyvalent en hebben ze een breed inzetbereik, van stevige marathons tot lichte endurowedstijden.

Beide wielen zijn opgebouwd met 24 platte spaken die gekruist zijn per twee. De naven zijn overgeërfd van de topmodellen met een body en een Double Time-aangrijpsysteem met 4 pallen achteraan (dood punt van 6,9 graden). Alle gangbare standaarden zijn beschikbaar, te weten 15×100 of 110 (Boost) met of zonder Torque Caps, met Predictive Steering (voor de RS-1-vork) vooraan en QR, 12×142 en 12×148 (Boost) achteraan.

Sram-Roam-50-2017-Vojomag-7Leuk detail, ze worden van origine geleverd met zes sets stickers in verschillende kleuren (rood, geel, blauw, groen, oranje en rood/oranje) zodat je de wielen zelf kan personaliseren naargelang de kleuren van je fiets of naargelang je eigen smaak. De wielen zijn vanaf nu ook beschikbaar.
Meer info op www.sram.com/sram/mountain/products/new-sram-mtb-roam-50-wheels

DoorOlivier Béart