Swiss Bike Cup : Cooper en Gaze maken het Schurter moeilijk!

Door Jan Geys -

Swiss Bike Cup : Cooper en Gaze maken het Schurter moeilijk!

De Nieuw-Zeelanders Anton Cooper en Sam Gaze hebben het wereldkampioen Nino Schurter moeilijk gemaakt tijdens de manche van de Swiss Bike Cup in Gränichen. De deelnemerslijst leek in Gränichen wel op die van een kleine wereldbeker en het was uiteindelijk Cooper die met de zege aan de haal ging. Bij de dames won de Australische Rebecca Henderson.

Cooper behaalde dit jaar al enkele mooie resultaten in de wereldbeker, want hij werd onder meer al derde in Albstadt. Sam Gaze kende dan weer een moeilijkere seizoensstart en was zelfs ziekjes in Nove Mesto, maar hier in Gränichen liet hij zien dat hij weer op de goede weg is en dat hij een gevreesde tegenstander kan worden. Florian Vogel en Thomas Litscher vervolledigden het podium. Michiel van der Heijden eindigde in deze zware wedstrijd als 16de.

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2017/06/aaktuellesRennenaaRangliste.pdf” height=”350px” save=”0″]

Dames

Ook bij de dames komt de winnares van de andere kant van de wereldbol. De Australische Rebecca Henderson toonde zich de beste voor Sabine Spitz, Alessandra Keller, Sina Frei en Pauline Ferrand-Prevot. De Belgische Githa Michiels werd achtste.

Junioren

Copyright: Filip François

Deze wedstrijd was ook het theater van een manche van de Junior Series UCI. Daarin ging de zege naar de Spanjaard Joffre Cullell Estape, maar we onthouden vooral de 13de plaats van de Belg Clément Horny die daarmee zijn selectienorm voor het wereldkampioenschap in Cairns heeft behaald.

DoorJan Geys