Transfernieuws | Anne Tauber verhuist naar het Brentjens MTB Team

Door Jan Geys -

  • Sport

Transfernieuws | Anne Tauber verhuist naar het Brentjens MTB Team

Het jonge Nederlandse talent Anne Tauber ruilt in 2018 het Habitat Mountainbike Team in voor het CST-Sandd-American Eagle Team waar ze ploegmate wordt van de winnares van de World Cup XCO, Yana Belomoina. Het doel van zowel Anne Tauber als haar nieuwe team? Een medaille winnen tijdens de Olympische Spelen in Tokio in 2020.

Anne Tauber blonk in haar eerste jaar bij de elites meteen uit in het wereldbekercircuit met enkele top acht noteringen en een zesde plaats in Mont-Sainte-Anne als beste resultaat. Verder schreef ze dit seizoen ook de Nederlandse titel XCO op haar naam en behaalde ze de bronzen medaille bij de Europese kampioenschappen U23.

Bart Brentjens, de manager van het CST-Sandd-American Eagle MTB Racing Team, is dan ook terecht trots met zijn nieuwste aanwinst.

“We zijn blij dat we Anne Tauber in ons team mogen verwelkomen. Anne heeft dit jaar getoond dat ze een groot talent is en dat ze over de juiste drive beschikt om haar ambities waar te maken. We kijken er dan ook al naar uit om met haar samen te werken. Haar ambities zijn trouwens dezelfde als die van ons, een medaille winnen tijdens de Olympische Spelen in Tokio in 2020. We hopen dan ook dat we haar bij die droom kunnen helpen en dat we haar daarvoor de perfecte omgeving kunnen bieden.”

Ook Anne Tauber zelf is dolblij met de transfer.

“Ik hoop dat ik in 2018 mijn progressie bij de elites kan verderzetten. Ik voelde dan ook instinctief aan dat het moment daar was om een volgende stap te zetten in mijn carrière. Volgend seizoen zal ik dan ook deel uitmaken van het Brentjens Mountainbike Racing Team! Ik heb er alle vertrouwen in dat Bart en zijn staff me zullen helpen bij het waarmaken van mijn ambities en ik kijk er al naar uit om met hen samen te werken. Het nieuwe seizoen mag voor mijn part dan ook al morgen beginnen, want ik ben reuzebenieuwd wat onze samenwerking zal brengen in de toekomst.”

“Deze transfer betekent wel dat ik afscheid moet nemen van Habitat, het team dat twee jaar geleden voldoende vertrouwen in me had om me aan te werven. Toentertijd was ik een speed skater die zich op mountainbiken begon toe te leggen en het team bood me alles waar ik van kon dromen: een warm team met uitstekend materiaal en ze gaven me alle steun en vrijheid die ik wenste. Ik ben dan ook enorm dankbaar voor de twee mooie seizoenen die ik er heb beleefd en ik wens hen het beste voor de toekomst.” 

Ook de winnares van de World Cup XCO, de Oekraïense Yana Belomoina, blijft in 2018 aan boord van het CST-Sandd-American Eagle Team, net zoals de andere renners die in 2017 in het team reden, op Hans Becking na wiens transfer we al eerder meegaven.

DoorJan Geys