WC DH #2: Tracey Hannah en Greg Minnaar de snelsten in Fort William

Door Jan Geys -

WC DH #2: Tracey Hannah en Greg Minnaar de snelsten in Fort William

Na een quasi ontelbaar lange, ononderbroken serie overwinningen, is er nu dan toch een einde gekomen aan de hegemonie van Rachel Atherton. Al was daar wel de nodige tegenslag mee gemoeid, want de Britse blesseerde zich tijdens de ochtendtrainingen aan haar schouder. De Australische Tracey Hannah liet het echter niet aan haar hart komen en kaapte de overwinning weg. Bij de mannen ging de zege naar de Zuid-Afrikaan Greg Minnaar, die de eer kreeg om als eerste een world cup DH te winnen met een 29″.

DH-legende Greg Minnaar won uiteindelijk met net geen drie seconden voorsprong op de jonge Australiër Jack Moir en Aaron Gwin. Deze wedstrijd was meteen ook de eerste world cup waar een DH-fiets die was uitgerust met 29″-wielen de zege wegkaapte.

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2017/06/fwil_dhi_me_results_f.pdf”]


Rachel Atherton was de dag voordien nog de beste tijdens de trainingen, maar tijdens de ochtendtrainingen blesseerde ze zich aan de schouder. Voor het eerst sinds lange tijd moest ze dan ook met lede ogen toezien dat de wedstrijd zonder haar doorging. De Australische Tracey Hannah kon hier het meeste van profiteren en ze haalde het met meer dan tien seconden voorsprong op Myriam Nicole. De Zwitserse Emilie Siegenthaler vervolledigde het podium.

De foto’s van de trainingen kan je hier terugvinden: www.vojomag.nl/world-cup-dh-2-wie-wint-er-in-fort-william

DoorJan Geys