World Cup XC#2 Albstadt: de eerste voor Belomoina!

Door Jan Geys -

World Cup XC#2 Albstadt: de eerste voor Belomoina!

Bij de dames kregen we op de licht gewijzigde omloop van Albstadt een adembenemend spektakel te zien. Yana Belomoina behaalde er haar eerste zege in een wereldbekerwedstrijd voor Maja Wloszczowska en Jolanda Neff. Ook Anne Tauber en Githa Michiels reden een knappe wedstrijd, ze werden respectievelijk 12de en 13de!

Maja Wloszczowska kwam daardoor alleen aan de leiding te hangen en de Poolse leek op weg naar de zege, maar dat was zonder Yana Belomoina gerekend die in de voorlaatste ronde terug kwam aansluiten bij de Poolse. De Oekraïense zou de Poolse in de slotkilometers achterlaten en bezorgde daardoor het Nederlandse CST-Sandd-American Eagle van teammanager Bart Brentjens voor het eerst een wereldbekerzege bij de elites!

De jonge Oekraïense won dus haar eerste world cup mtb. Op de derde plaats eindigde de Zwitserse Jolanda Neff, die duidelijk beter voor de dag kwam dan vorige week. Ze kwam slechts enkele seconden te kort om vooraan haar karretje te kunnen aanpikken, maar ze werd toch nog derde in het wiel van haar ploegmate bij Kross. Linda Indergand en Rebecca Henderson vervolledigden de top vijf.

Naast Anne Tauber leverde ook Belgisch kampioene Githa Michiels een zeer sterke prestatie. Michiels behaalde in Albstadt haar beste resultaat tot hiertoe in de world cup mtb, op een omloop die veel kracht vergt en die haar ook zeer goed ligt. Michiels werd 13de, net achter Anne Tauber.

In afwachting van onze ‘best of’ geven we hier al de uitslag mee:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2017/05/albs_xco_we_analysis_v2.pdf”]

DoorJan Geys