World Cup XCO #1: Annika Langvad net zoals in 2016!

Door Jan Geys -

World Cup XCO #1: Annika Langvad net zoals in 2016!

De Deense Annika Langvad won vandaag in Nove Mesto, op de plaats waar ze in 2016 nog wereldkampioene XCO werd, de eerste wereldbekermanche van het nieuwe seizoen. Langvad was in Tsjechië sterker dan de Duitse Sabine Spitz en de Zwitserse Linda Indergand. De Nederlandse Anne Tauber eindigde op een prachtige elfde plaats.

De startloop liet Langvad nog aan Indergand en Neff, maar al in de eerste ronde besliste de renster van Specialized dat haar moment daar was. De Deense trok solo op avontuur en niemand zou haar nog terugzien voor de finish.

De Duitse Sabine Spitz werd tweede en toont dat er, ondanks haar 45 lentes, nog steeds geen sleet op haar zit. Op de derde plaats eindigde de eerste Zwitserse; niet Jolanda Neff, maar wel de 24-jarige Linda Indergand. Voor de vierde plaats werd er stevig gesprint tussen Yana Belomoina en Maja Wloszczowska. De Poolse haalde het uiteindelijk voor de Oekraïnse.

Op zes en zeven volgden de Duitse dames Adelheid Morath en Helen Grobert. De Australische Rebecca Henderson, de Hongaarse Barbara Benko en de Britse Annie Last vervolledigden de top tien. Net buiten die top tien eindigde de eerste Nederlandse. Anne Tauber (Habitat) reed een pracht van een wedstrijd en eindigde in haar eerste wereldbeker bij de elites, ook al is ze nog belofte, meteen op de elfde plaats.

Anne Terpstra (Ghost) eindigde als 23ste, nog net voor Githa Michiels die 24ste werd. Ook Alice Pirard (55ste) en Britt van den Boogert (66ste) eindigden de wedstrijd.

Vanavond komen we in woord en beeld nog uitgebreid terug op de wedstrijd van de dames!

De uitslag

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2017/05/novm_xco_we_analysis.pdf”]

DoorJan Geys