YT Industries introduceert de Jeffsy 27

Door Jan Geys -

YT Industries introduceert de Jeffsy 27

De fans hadden misschien een Capra 29 of een nieuw 27,5 Plus-model verwacht, maar YT Industries verrast nog maar eens iedereen. De Duitse onlineverkoper komt namelijk op de proppen met de Jeffsy 27! Dit is de kleine broer van de Jeffsy 29, wiens carrière vorig jaar meteen een hoge vlucht nam.

YT Industries is (nog) niet zo groot als Canyon of andere Duitse onlineverkopers, maar ook YT weet hoe ze over zich moeten doen spreken! Dankzij enkele topatleten, zoals de downhiller Aaron Gwin, en goed functionerende fietsen, kon YT Industries in enkele jaren tijd een stevige naam uitbouwen.

Young Talent Industries stelde vandaag een nieuw model voor: de Jeffsy 27. De Jeffsy 29, die vorig jaar uitkwam, werd heel warm onthaald en het merk zette met dat model zijn eerste stappen in de all mountain-categorie. Tot dan hield het merk zich vooral bezig met de gravity disciplines als dirt, enduro en downhill. En tot dan kon je ook geen grote wielen vinden in het assortiment van YT. Bingo, want de Jeffsy veroverde meteen de harten van heel wat bikers, die vooral aangetrokken werden door de  uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en niet noodzakelijk een ruige fiets als de Capra nodig hadden, die een veerweg van 165 à 170 millimeter heeft.

YT toont met de Jeffsy 27 dan ook zijn bereidheid om verder te gaan in het all mountain-segment. Deze versie met kleine wielen vergroot het assortiment bij YT, want ook de grote broer blijft in de catalogus.

Daar waar de Jeffsy 29 een veerweg heeft van 140 millimeter, beschikt de Jeffsy 27 over 150 millimeter veerweg. Een logische keuze. Enkel het CF Pro Race-model, bedoeld voor wedstrijden, heeft nog wat meer veerweg, namelijk 160 millimeter, en dit zowel voor- als achteraan.

YT Industries pakt vooral uit met carbon modellen, met niet minder dan vier beschikbare modellen. De prijzen gaan van 3399 euro voor de CF Two tot 4499 euro voor de CF Pro Race. Maar het merk vergeet het aluminium niet en voorziet ook twee modellen uit dit materiaal. Deze kosten respectievelijk 2099 en 2599 euro. Zoals gewoonlijk is ook hier de verhouding onderdelen/prijs moeilijk te kloppen. De AL Two, het goedkoopste model, is uitgerust met een Pike RC, een Sram GX-aandrijving en een Reverb Stealth dropper post.

De carbon frames wegen 2300 gram, tegenover 2900 gram voor de aluminium modellen. Net zoals op de Jeffsy 29, kan je het frame in twee posities instellen: de ene positie geeft een lage fiets en de andere een positie die meer is aangepast om bergop te rijden.

Volgens YT is de Jeffsy 27 een veelzijdige bike, maar deze kleine nieuwkomer zou ook wel eens in endurowedstrijden van zich kunnen doen spreken. Sommige renners zouden wel eens kunnen twijfelen of ze nu moeten opteren voor de Jeffsy 27 of de Capra? De voorbestellingen zijn ondertussen begonnen!

Hieronder vind je een video met de voorstelling van de Jeffsy 27:

[field name=iframe]

Meer info op www.yt-industries.com

DoorJan Geys