Rising #2: Kate Courtney’s Pursuit of the Top

3 July 2019 — Jan Geys
Het is enkel door hard te werken dat de goede prestaties volgen. Het Scott-Sram Team van Kate Courtney brengt een videoserie uit waarin ze ons meenemen achter de schermen om te kijken hoe de wereldkampioene zich voorbereidt op de komende grote afspraken.

3 vragen aan Kate Courtney:

Kate, hoe ziet een gemiddelde trainingsweek eruit?

Het merendeel van de tijd rijd ik elke dag met de fiets en spendeer ik twee of drie dagen per week in de fitness. Op de fiets doe ik telkens een intervaltraining. Op dagen dat ik ook naar de fitness trek, rijd ik iets minder lang op de fiets. Gemiddeld train ik per week 15 tot 25 uur op de fiets en 3 tot 6 uur in de fitness. Daarnaast doe ik nog aan yoga en stretching. Je moet er steeds op letten dat je je lichaam niet voorbij holt, meer trainen dan waar je lichaam van kan herstellen heeft geen zin.

Als je iemand een wijze raad zou mogen geven, wat zou je dan aanraden om een betere renner te worden?

Mijn beste advies voor minder ervaren renners is om zo vaak mogelijk te fietsen en te kijken op welk punt je het meeste kracht tekort komt en daar dan aan te werken. Dat geldt ook voor ervaren renners. Zorg voor functionele oefeningen, maar besteed ook veel aandacht aan je herstel en stretchen. Ik breng veel tijd door in de fitness om blessures te vermijden. Dit is heel belangrijk om op lange termijn in conditie te blijven.

Wat doen de meesten verkeerd in hun trainingen volgens jou?

Recupereren! Ik besteed daar evenveel aandacht aan als aan mijn krachttrainingen, en dat maakt een groot verschil. Door correct te herstellen tussen de trainingen, zal je minder snel ziek worden of geblesseerd raken.

Video @raineduponmedia / Etienne van Rensburg

In dezelfde serie neemt de eerste video je mee naar de roots van Kate Courtney: https://www.vojomag.nl/video/rising-1-roots-w-kate-courtney/