Cannondale verwelkomt Maxime Marotte en de zussen Grobert

Door Olivier Béart -

Cannondale verwelkomt Maxime Marotte en de zussen Grobert

Zoals wel vaker het geval is na de Olympische Spelen, zijn er heel wat verschuivingen binnen de XC-teams! Maxime Marotte verlaat BH om met Cannondale een nieuw hoofdstuk te beginnen in zijn sportieve carrière. Hij wordt vergezeld door de zusjes Grobert, die het team vervolledigen, en de blijvers Manuel Fumic en Henrique Avancini. Marco-Aurelio Fontana en Anton Cooper verlaten het team.

Het Cannondale Factory Racing Team zal voor het eerst ook twee dames in de rangen tellen: Helen en Hannah Grobert. Helen, de oudste van de twee zussen, won eerder twee wereldbekerwedstrijden bij de U23 en zal nu volop meestrijden voor de eerste plaats bij de elites. In 2015 werd ze nog Duits kampioene. Haar jongere zus, Hannah, gaat aan de slag bij de U23.

maxime-marotte-2Het programma van dit nieuwe team staat in het teken van volgend doel: de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.


Manuel Fumic en Henrique Avancini mikken ook op de eindstand van de Cape Epic, een wedstrijd die over enkele weken van binnenuit zal beleefd worden door Vojo. De renners zullen logischerwijze hun wedstrijden afhaspelen aan het stuur van de Scalpel Si-full suspension en de F-Si-hardtail.

maxime-marotte-6Er wordt bij Cannondale ook een bladzijde omgeslagen, want het team laat de charismatische Italiaan Marco Aurelio Fontana vertrekken (hij wordt ploegmaat van Stéphane Tempier bij Bianchi). Ook Anton Cooper verlaat het team.

Herlees hier de presentatie van de nieuwe Cannondale Scalpel: www.vojomag.nl/nieuwe-cannondale-scalpel-geslepen-facelift

DoorOlivier Béart