Martin Maes opnieuw Belgisch kampioen enduro!

Door Jan Geys -

Martin Maes opnieuw Belgisch kampioen enduro!

De Enduro van de Amblève staat bekend als de zwaarste en meest selectieve enduro van de Belgische kalender. Dit jaar was de Enduro van de Amblève voor het eerst het decor voor het Belgisch kampioenschap van deze discipline. En het was natuurlijk geen verrassing dat Martin Maes zich na afloop van de acht specials de beste toonde voor Julien Soussigne en Loïc Maryns.

Opvallend was dat er zeer veel opgaves te noteren vielen, en dat ondanks de goede weersomstandigheden. Zij die zich niet goed hadden voorbereid, worstelden met de hoge technische graad van de specials en het fysisch zware karakter ervan. Ook vielen er heel wat mechanische problemen te noteren, vooral bij de favorieten. Zo kreeg onder meer Johnny Magis een straftijd omdat hij te laat aan de start verscheen van een special doordat hij zijn ketting diende te herstellen. Zonder dat laatste had hij de zilveren medaille mee naar huis mogen nemen.

Bij de dames verlengde Alexandra Marchal haar titel. Ze haalde het voor Kristien Nelen. Tussen hen in eindigde echter nog Camille Maes, de zus van Martin, maar Camille is nog steeds junior en ze won dan ook de trui in haar categorie.

Bij de masters ging de titel naar Pavel Van Oost (M1) voor Jean-François Krier en Nicolas Casteels, die ook enkele mechanische problemen kende.

Bij de junioren ging de titel naar Gilles Franck voor Sam Welsch en Jonas Debois.

De Enduro van de Amblève was tevens de tweede manche van de Belgian Enduro Cup, waarvan je hier de leiders ziet in de diverse categorieën.

De volledige uitslagen vind je hier: www.chronorace.be

DoorJan Geys