World Cup DH Leogang: daar is Aaron Gwin weer!

Door Jan Geys -

World Cup DH Leogang: daar is Aaron Gwin weer!

Loris Vergier mocht na een ongelooflijke run, waarin hij zijn ploegmaat Greg Minnaar op meer dan een seconde reed, tot op het einde dromen van zijn eerste wereldbekersucces. Maar dat was gerekend zonder de koning van Leogang, Aaron Gwin, die ook al de beste was in de kwalificaties. Bij de dames behaalde Tahnee Seagrave wel voor het eerst een overwinning in de wereldbeker downhill. In afwachting van ons fotoalbum geven we hier al de uitslag mee:

Maar Aaron Gwin besliste er anders over …

Op het bovenste deel van de piste reden Vergier en Gwin nog omzeggens dezelfde tijd, maar het tweede deel legde Gwin duidelijk sneller af. Voor Gwin is dit nog maar eens een zege op één van zijn lievelingstracks (denk maar aan 2015, toen hij hier zonder ketting naar de overwinning snelde).

 Aaron Gwin, Loris Vergier en Greg Minnaar bezetten de eerste drie plaatsen op het podium en ze werden geflankeerd door Troy Brosnan en Bernard Kerr.

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2017/06/leog_dhi_me_results_f-1.pdf” height=”350px” save=”0″]

Bij de dames snoepte Tahnee Seagrave de zege af van Tracey Hannah, die de snelste was tijdens de kwalificaties. Hannah behoudt wel de leiding in de tussenstand van de wereldbeker. Myriam Nicole eindigde als derde.

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2017/06/ot5Fi7-leog_dhi_we_results_f.pdf” height=”350px” save=”0″]

 

DoorJan Geys