World Cup XCM Morzine: Paez en Looser zegevieren

Door Paul Humbert -

  • Sport

World Cup XCM Morzine: Paez en Looser zegevieren

In het kader van het Haute Savoie Festival, dat enkele dagen geleden al de XC en DH mocht ontvangen, was het dit weekend de beurt aan de marathonrenners. Na een MTB-marathon van 100 km met 4000 hoogtemeters gingen de overwinningen naar de Colombiaan Hector Leonardo Paez en de Namibische Vera Looser.

 

 

Enkele dagen geleden hadden we jullie al meer verteld over deze marathon. De Franse renner Rémi Groslambert had toen zijn gevoelens geuit na het parcours verkend te hebben: Eerste wereldbeker marathon in Morzine: wat te verwachten?

Rémi nam na de wedstrijd de tijd om ons te debriefen en bevestigde zijn eerste indruk van het parcours: een landschappelijk prachtige maar fysiek zware marathon in de bergen die het jammer genoeg ontbrak aan leuke singletracks. De wegen waren veelal breed en dus geschikt voor klimmers.

 

 

Er waren minder deelnemers dan tijdens de andere manches van de World Cup XCM. Sommige renners sloegen de wedstrijd over vanwege het profiel van het parcours of hadden een andere wedstrijd op de planning staan en weer anderen concentreerden zich alleen op La Forestière die de volgende dag zou plaatsvinden. Ook onze verkenner Rémi zou de volgende dag aan de start verschijnen van La Forestière.

Vrouwen

 

 

Bij de vrouwen was het een Namibische die schitterde in de Portes du Soleil. Vera Looser haalde het na een wedstrijd van 6u09 voor Lejla Njemcevic en Irina Luetzelschwab.

 

 

Tijdens de wedstrijd vormden zich al snel twee groepen van drie waarbij het trio vooraan, die ook op het podium zouden eindigen, al gevormd werd na de eerste afdaling.

 

 

Het tweede trio bestond uit Bettina Janas, Katazina Sosna en Estelle Morel die de plaatsen vier tot zes zouden innemen.

Mannen

 

 

Bij de mannen ging de zege naar de Colombiaan Hector Leonardo Paez die in de slotfase afstand kon nemen van Diego Rosa.

 

 

De Duitser Andreas Seewald werd derde.

 

 

De top 5 werd vervolledigd door Simon Stiebjahn en Diego Alfonso Arias Cuervo, die het eerste uur aan de leiding reed.

 

 

Frans Claes werd op de 14de plaats de beste Belg, Thom Bonder was op de 50ste rang de beste Nederlander.

 

 

Uitslag World Cup XCM Morzine 2023: live.ucimtbworldseries.com

DoorPaul Humbert