Enquête | Geef je mening over de Sram Eagle 1x12!

Techniek
20 June 2018 — Olivier Béart

We lanceren een nieuwe rubriek op Vojo waarbij het de bedoeling is om het woord aan jullie te geven. Een rubriek waarin jullie mening over de onderdelen of de fietsen waar jullie mee rondrijden centraal zal staan. Tevreden of niet, zolang jullie maar een eerlijke en duidelijk omschreven mening geven om zo andere bikers te helpen een klare kijk te krijgen op onder meer de werking, de levensduur, de prestaties, de instellingsmogelijkheden, … Het invullen van onze enquête neemt slechts enkele minuten in beslag en beginnen doen we deze nieuwe rubriek met een onderdelenfamilie die de wind in de zeilen heeft: de Sram Eagle GX, XO1 en XX1-groepen.

Met zijn Eagle 12-speed groepen is Sram er bijna in geslaagd om de voorderailleur de dood in te jagen. Vooral het midden- en topsegment van onze mountainbikes maakt dankbaar gebruik van deze groepen. Maar we hebben ook gemerkt dat de Sram Eagle-groepen heel wat vragen opwerpen. Verslijt de ketting sneller met een 12-speed? En wat met de levensduur van de verschillende onderdelen? Hoe zien de onderdelen eruit na enkele duizenden kilometers?

Niemand is beter in staat dan de gebruikers en eigenaars van één of meerdere Sram GX, XO1 en/of XX1 Eagle-groepen om een duidelijke mening te vormen

We hebben op al deze vragen natuurlijk ook zelf een antwoord klaar, want we hebben zelf in het verleden al een duurtest uitgevoerd met deze groepen. Maar volgens ons is niemand beter in staat dan de gebruikers en eigenaars van één of meerdere Sram GX, XO1 en/of XX1 Eagle-groepen om een duidelijke mening te vormen over deze groepen. Vandaar deze korte enquête. Hierdoor zal de eindconclusie niet gevormd worden aan de hand van een duurtest van (meestal) enkele duizenden kilometers, maar misschien wel op basis van tienduizenden kilometers. Wat is er beter dan een analyse van vele antwoorden om het echte tevredenheidsgevoel van een product te omschrijven?

Nu is het aan jullie! Antwoord massaal, deel deze enquête, overtuig iedereen die je kent met een Sram Eagle-groep om een antwoord te formuleren zodat deze enquête echt mag weergeven wat jullie van de Eagle denken! Het kost je slechts een vijftal minuten tijd. We rekenen dan ook op jullie!

Later komen we uiteraard in detail terug op deze enquête in een dossier dat we speciaal zullen wijden aan de Sram Eagle-aandrijvingen.

Sram GX, XO1 en XX1 Eagle: geef je mening!

powered by Typeform