EWS #3 Madeira: Callaghan komt op toeren

Door Paul Humbert -

  • Sport

EWS #3 Madeira: Callaghan komt op toeren

Twee weken voor de Ierse manche van de EWS komt de Ier Greg Callaghan stilaan op toeren en de renner van Cube behaalde op Madeira zijn eerste seizoenszege. Bij de dames kon Isabeau Courdurier haar voorsprong die ze had opgebouwd in Nieuw-Zeeland niet vasthouden. De Française Cécile Ravanel won op Madeira en neemt de leiding opnieuw over.

En ook de Canadees Jesse Melamed kende op twee specials van het einde de nodige mechanische problemen. Hij probeerde zijn band nog zo goed en zo kwaad als mogelijk te herstellen, maar het doe-het-zelf werk hield het niet uit tot het einde en de wedstrijd zat er meteen op voor hem.

Vooraan werd er een stevige strijd geleverd en pas in de laatste special viel het verdict wie nu met de zege naar huis mocht. De Belg Martin Maes kon in de laatste special iets minder met de druk om dan de Ier Greg Callaghan, die naar een derde chrono reed in die laatste special. Maes werd pas elfde en eindigde in de eindstand op slechts twee seconden van Callaghan.

De Fransman Damien Oton werd derde in de eindstand.

De Amerikaan Richie Rude won de laatste twee specials, maar dat volstond niet om zijn achterstand goed te maken. Hij werd zesde.

Op Madeira hebben we ook een nieuwe Giant gespot in de handen van Josh Carlson. We hebben er momenteel nog geen informatie over, maar van zodra we er meer over weten zullen we dit met jullie delen.

De Ier Greg Callaghan kijkt al vol vertrouwen uit naar de volgende manche van de EWS die in zijn thuisland wordt gereden.

Dames

Bij de dames liet Cécile Ravanel slechts kruimels over voor haar concurrentes, waardoor ze terug de leiding overneemt in de tussenstand.

Isabeau Courdurier was op Madeira iets minder snel dan op Tasmanië, maar ze werd toch nog tweede. Na twee dagen wedstrijd, bijna 100 kilometer en negen specials bedroeg het verschil tussen de eerste twee minder dan een minuut.

Ook interessant was de derde plaats van de Israëlische Noga Korem, een nieuwkomer in het circuit die we van dichtbij zullen volgen!

Miranda Miller won de zevende special. Miller was vorig jaar de revelatie in het downhill en ze bewijst hier dat ze meer kan dan dat.

We zijn benieuwd of het damespodium in Ierland er hetzelfde zal uitzien als hier op Madeira! Het antwoord daarop weten we over twee weken.

DoorPaul Humbert