Mini-interview | Rob Warner: ''Ik ga Red Bull altijd trouw blijven!''

Sport
20 January 2023 — Jeffry Goethals

Tijdens de voorstelling van het KMC MTB Racing Team in Heerenveen, was er de enigszins verrassende aanwezigheid van Red Bull-presentator Rob Warner. Het terug samen zien presenteren van Rob en Bart Brentjens was een van de redenen waarom we naar het verre Friesland zijn getrokken. Ter plaatse kregen we de kans om kort te spreken met de meest legendarische commentator van de mountainbike-sport. We stelden hem drie pertinente vragen, hier het mini-interview:

Rob Warner zijn stem en uitspraken zijn de laatste jaren ontegensprekelijk verbonden geraakt aan de live uitzendingen van de Wereldbekers mountainbike op Red Bull. Na zijn professionele downhillcarrière op het hoogste niveau midden jaren ’90 – hij won in 1996 de Wereldbeker Downhill in Kaprun-  zette hij al snel zijn eerste stapjes als commentator. Geleidelijk aan groeide hij in zijn rol en werd de Brit de Michel Wuyts (voor Vlaanderen) of Herbert Dijkstra (voor Nederland) van het internationale mountainbiken, tot … vorig jaar de aankondiging kwam dat Discovery/Warner Bros de live uitzendingen ging overnemen.

Rob, wij en veel van onze lezers vragen zich af: wat zijn je plannen voor 2023?

Wel, ik blijf sowieso voor Red Bull werken. Zij hebben het afgelopen decennium zo hard geïnvesteerd in mij als persoon en mijn ontwikkeling als presentator dat ik Red Bull altijd trouw ga blijven. Het is misschien een zeldzaamheid in onze industrie en op korte termijn betekent het dat ik geen commentaar meer zal geven bij de Wereldbekerwedstrijden, maar mijn loyaliteit naar hen toe is voor mij het belangrijkste.

Je zult me dus nog steeds zien en horen bij Red Bull (Hardline, Crankworx, …). Maar het is duidelijk dat dit minder frequent zal zijn dan de vorige seizoenen. Dit betekent tegelijk ook dat ik meer ruimte heb voor andere projecten bij Red Bull en misschien interessant om weten: ik word terug professioneel rijder!

Professioneel rijden? Betekent dat ook een terugkeer als competitierijder?

Nee, nee … professioneel RIJDER. Niet, professioneel racer. Ik ga waarschijnlijk wel eens deelnemen aan een leuke lokale wedstrijd, maar naar de klok kijken ga ik niet doen (een van de meest bekende uitspraken van Rob is trouwens: “LOOK AT THE TIME!!!”). Mijn doel is vooral om de nieuwe mogelijkheden die een e-bike voor rijders kan bieden in beeld te brengen via avonturen en reportages. Het geeft mij ook een doel om zelf fysiek terug beter in vorm te komen, want de vorige jaren had ik altijd de immer afgetrainde Bart naast me en zonder die spiegel kan het voor mij snel de andere richting uitgaan.

Bart speelt duidelijk een belangrijke rol voor je, wat door je aanwezigheid op deze teamvoorstelling nog eens benadrukt wordt …

Van alles wat ik ga missen, nu ik geen commentaar meer zal geven bij de Wereldbekers, is de samenwerking met Bart hetgeen me het meest hartzeer heeft gedaan. Weet je dat we ooit in de jaren ’90 ploegmaten waren bij het Giant-team? In die tijd was er een enorme barrière tussen de blinkende geschoren benen van de crosscountry-renners en wij, het zootje ongecontroleerde downhillers. Ik denk niet dat we toen ooit meer dan twee woorden tegen elkaar gesproken hebben.

Toen we gingen samenwerken, bleek er echter onmiddellijk magie tussen ons. En in de loop der jaren is Bart een echte vriend geworden, hij heeft me absoluut mee gemaakt tot wie ik nu ben en zal altijd op me kunnen rekenen. We zoeken trouwens actief om in de toekomst opnieuw samen commentaar te brengen bij wedstrijden, maar op dit moment is er nog niks concreet.

Bedankt voor het gesprek! Je bent altijd welkom om in de Belgische Ardennen te komen rijden.

Hills, do they have HILLS in Belgium?!? No way!

Het artikel over de teamvoorstelling van het KMC MTB Racing Team kun je hier lezen.
Meer over Rob Warner kun je vinden op zijn Instagram, YouTube en Red Bull TV

Foto’s: Red Bull