20-24 Kids Bikepool: een oplossing voor bikende kinderen

Door Jurgen Groenwals -

  • Techniek

20-24 Kids Bikepool: een oplossing voor bikende kinderen

Samen met je kind(eren) trails in binnen- en buitenland ontdekken, die ene steile klim overwinnen, de glimlach op hun gezicht wanneer die steile afdaling of scherpe bocht eindelijk geslaagd is. Biken met je kinderen geeft ongelooflijk veel voldoening. Maar … er komt ook wel een aantal praktische bezwaren om de hoek loeren. De 20-24 bikepool brengt soelaas.

Als ouder met meerdere kinderen, die vaak dan ook nog eens verschillende sporten beoefenen, is het niet altijd eenvoudig en/of haalbaar om met je kinderen te gaan mountainbiken. De zoektocht naar een geschikte tweedehands mountainbike blijkt meestal al meteen een van de moeilijkste opgaves. Wie zelf kinderen heeft, zal dit meteen beamen: ze groeien terwijl je ernaar kijkt. Mountainbikes op het groeitempo van kinderen kopen, is een bijzonder lastige en kostelijke affaire.

Hoe kan ik mijn kind laten starten met mountainbiken op een laagdrempelige manier? Hoe handig zou het zijn als ik de mountainbike direct kan vervangen voor een grotere wielmaat wanneer die te klein is! Als ouder rij je vaak zelf op degelijk materiaal. Waarom zou je je kind dat dan ook niet gunnen? Het is immers doodzonde als jouw kind het plezier in de sport verliest door een mountainbike die niet de juiste maat heeft of technisch niet in orde is. 

Het idee van de 20-24 Kids Bikepool is behoorlijk eenvoudig.

In de Kids Bikepool zitten kwalitatief hoogstaande mountainbikes voor kinderen. Op het moment dat een kind gaat ‘doorpoolen’ naar een grotere maat zorgt 20-24 ervoor dat er een mountainbike klaarstaat die technisch 100% in orde is en uiteraard de juiste maat heeft. 20-24 richt zich op kinderen die reeds op regelmatige basis mountainbiken of ermee willen starten. De doelgroep zit in de leeftijdsklasse tussen zeven en veertien jaar. Als klant betaal je een maandelijks huurbedrag (vanaf 20 euro per maand) om gebruik te maken van de Kids Bikepool.

Kona zorgt voor de fietsen

Volgende modellen zitten in de Kids Bikepool

– Kona Honzo 20, wielmaat 20”
– Kona Honzo 24, wielmaat 24”
– Kona Cinder Cone, wielmaat 27,5”

Zo is de Bikepool een praktische oplossing als je geen tijd wilt spenderen aan het op zoek gaan naar een degelijke mountainbike en deze vervolgens weer moet verkopen omdat de bike te klein geworden is. Er is een netwerk van partners in Vlaanderen en Nederland waarmee 20-24 Kids Bikepool samenwerkt en die instaan voor het technisch onderhoud en het klaarmaken van de bikes.

Alle verdere informatie via www.20-24.cc

DoorJurgen Groenwals