3-Nations Cup MTB Sittard: Anton Cooper zegeviert

Door Jan Geys -

  • Sport

3-Nations Cup MTB Sittard: Anton Cooper zegeviert

De finale van de 3-Nations Cup MTB in het Nederlandse Sittard kreeg met de Nieuw-Zeelander Anton Cooper een heel mooie winnaar. Cooper ging aan het Watersley Sports and Talent Park Milan Vader en Kevin Panhuyzen vooraf. Bij de dames ging de zege naar Sophie von Berswordt.

De organisatie was er in geslaagd om met Anton Cooper een grote internationale vedette naar de finale van de 3-Nations Cup MTB te lokken. Eerder dit jaar werd de Nieuw-Zeelander nog tweede in de wereldbekerwedstrijd van Nove Mesto, waar hij in de sprint de duimen moest leggen voor Nino Schurter. In Sittard liet Cooper het niet op een sprint komen en al na twee ronden koos hij het hazenpad om er de rest van de wedstrijd een stevige individuele tijdrit van te maken.

De Nederlander Milan Vader eindigde als tweede.

Diens Habitat-ploegmakker Kevin Panhuyzen werd derde. David Nordemann en Jens Schuermans maakten de top vijf compleet.

Bij de dames ging de zege naar Sophie von Berswordt, die vorige week nog zesde werd op het WK bij de beloften. Zij haalde het met een minuut voorsprong voor de Luxemburgse Fabienne Schaus. De Britse Isla Short vervolledigde het podium; Lotte Koopmans en Emeline Detilleux maakten de top vijf rond.

In de andere categorieën gingen de overwinningen naar Mick van Dijke (junioren), Romana Carfora (vrouwen-junioren), Daan Depuydt (nieuwelingen), Puck Pieterse (meisjes-nieuwelingen), Gody Jacobs (masters 30), Gerrit Delfosse (masters 40), Patrick Jansen (masters 50) en Max de Jong (sportklasse).

Uitslag 3-Nations Cup MTB Sittard: www.knwu.nl

DoorJan Geys