5 Lakes Raid 2023: nieuwe editie eind juni

Door Jan Geys -

  • Natuur

5 Lakes Raid 2023: nieuwe editie eind juni

Er komt een nieuwe editie van de 5 Lakes Raid, en dat tijdens het weekend van 24 en 25 juni! Vertrekkend vanuit het Belgische Spa heeft deze tweedaagse raid een bijzonder programma in petto: een overnachting in een tent, een concert, een pasta party, een massage service en … uiteraard ook de nodige mountainbike- en gravelroutes! 

De 5 Lakes Raid werd in 2019 voor het eerst opgezet. In twee ritten en evenveel dagen worden de 5 grote meren in het oosten van België (Warfaaz, Gileppe, Eupen, Butgenbach, Robertville) met elkaar verbonden via routes van 50 tot 100 kilometer per dag. En dat allemaal zonder de druk van de chrono of een klassement.

De nacht wordt doorgebracht in het tentenkamp aan de oevers van het meer van Robertville.

MTB of gravel, die keuze is aan jou. De organisator legt uit dat er een gravelroute wordt aangeboden, maar dat de mountainbikeroutes niet erg technisch zijn. Gravelaars kunnen er dus ook voor kiezen om een ​​van deze mountainbikeroutes te nemen. Misschien dat je in dat geval, afhankelijk van jouw technisch niveau, af en toe moet afstappen … Ook e-bikers zijn welkom en daarvoor zullen ‘s avonds op de camping oplaadpunten worden voorzien.

Inbegrepen in de inschrijving zijn onder andere het gebruik van een tent, het concert op zaterdagavond, het vervoer van de bagagetassen, de pasta party, het ontbijt op zondag, drankbonnen, een massage service …

De inschrijvingen zijn ondertussen geopend via http://www.5-lakes-raid.be

DoorJan Geys