5 Lakes Raid: een nieuwe raid langs de grootste meren van Oost-België!

Door Jan Geys -

  • Natuur

5 Lakes Raid: een nieuwe raid langs de grootste meren van Oost-België!

Patrice Collette, die ervaring heeft met het organiseren van triatlon- en multisportevenementen, merkte dat er in België een lacune was terwijl er voldoende potentieel is om een meerdaagse raid te organiseren zoals de Chemins du Soleil in Frankrijk. Het idee groeide en de 5 Lakes Raid werd geboren! Als mediapartner van dit nieuwe evenement stelt Vojo het graag aan jullie voor.

De deelnemers aan de twee langste afstanden rijden langs de vijf grootste meren van Oost-België (Warfaaz, Gileppe, Eupen, Butgenbach en Robertville). Ook e-mountainbikes zijn welkom en voor hen worden er tijdens het bivak laadpalen voorzien. Momenteel bekijkt de organisatie of het mogelijk is om ook een parkoers uit te stippelen voor gravelbikes. Op de mountainbikers liggen heel wat singletracks en technische paden te wachten.

De inschrijvingsprijs bedraagt 99 euro. In die prijs is de overnachting in het bivak inbegrepen. Deelnemers moeten zich niet bekommeren om de tenten, die worden door de organisatie opgesteld. Verder zijn ook de pasta party en het optreden op zaterdagavond, het ontbijt op zondagochtend, twee drankbonnen, de bevoorradingen, een bike-wash en bewaakte fietsenstalling en de technische assistentie inbegrepen. De organisatie bekommert zich tevens om het transport van de bagage tussen startplaats Spa, de camping en de finish.

De 5 Lakes Raid vindt plaats op 29 en 30 juni 2019 en Vojo zal als mediapartner aanwezig zijn tijdens deze veelbelovende eerste editie!

Meer info op www.5-lakes-raid.be – Facebook

DoorJan Geys