5 Lakes Raid: een nieuwe raid langs de grootste meren van Oost-België!

Natuur
3 April 2019 — Jan Geys

Patrice Collette, die ervaring heeft met het organiseren van triatlon- en multisportevenementen, merkte dat er in België een lacune was terwijl er voldoende potentieel is om een meerdaagse raid te organiseren zoals de Chemins du Soleil in Frankrijk. Het idee groeide en de 5 Lakes Raid werd geboren! Als mediapartner van dit nieuwe evenement stelt Vojo het graag aan jullie voor.

De 5 Lakes Raid gaat van start in Spa en duurt twee dagen, met op zaterdagavond een bivak aan de boorden van het meer van Robertville. Elke dag heb je de keuze uit verschillende afstanden, gaande van 50 tot 120 kilometer. De bedoeling is om de niet-gechronometreerde raid in duo af te leggen, al is er een mogelijkheid om solo (op aanvraag) deel te nemen. Enkele Strava-segmenten moeten de honger van sommige bikers die competitief zijn ingesteld stillen.

De deelnemers aan de twee langste afstanden rijden langs de vijf grootste meren van Oost-België (Warfaaz, Gileppe, Eupen, Butgenbach en Robertville). Ook e-mountainbikes zijn welkom en voor hen worden er tijdens het bivak laadpalen voorzien. Momenteel bekijkt de organisatie of het mogelijk is om ook een parkoers uit te stippelen voor gravelbikes. Op de mountainbikers liggen heel wat singletracks en technische paden te wachten.

De inschrijvingsprijs bedraagt 99 euro. In die prijs is de overnachting in het bivak inbegrepen. Deelnemers moeten zich niet bekommeren om de tenten, die worden door de organisatie opgesteld. Verder zijn ook de pasta party en het optreden op zaterdagavond, het ontbijt op zondagochtend, twee drankbonnen, de bevoorradingen, een bike-wash en bewaakte fietsenstalling en de technische assistentie inbegrepen. De organisatie bekommert zich tevens om het transport van de bagage tussen startplaats Spa, de camping en de finish.

De 5 Lakes Raid vindt plaats op 29 en 30 juni 2019 en Vojo zal als mediapartner aanwezig zijn tijdens deze veelbelovende eerste editie!

Meer info op www.5-lakes-raid.be – Facebook