Absa Cape Epic 2019: eerste geel voor Nino Schurter en Lars Forster!

Door Jan Geys -

  • Sport

Absa Cape Epic 2019: eerste geel voor Nino Schurter en Lars Forster!

De late teamwissel van Scott-Sram heeft al meteen in de proloog zijn vruchten afgeworpen. Nino Schurter en Lars Forster reden op de flanken van de Tafelberg een beresterke proloog die hen naast de dagwinst ook de eerste gele trui opleverde.

Manuel Fumic & Henrique Avancini. Copyright Shaun Roy/Cape Epic

Manuel Fumic en Henrique Avancini eindigden net als vorig jaar op de tweede plaats in de proloog. Zij werkten hun proloog 41 seconden trager af dan Schurter en Forster. Ondrej Cink en Sergio Mantecon moesten als derde team al 53 seconden prijsgeven op het Zwitserse duo. Zij eindigden voor het verrassende Colombiaans-Italiaanse duo Louis Meija en Johnny Cattaneo en de pechvogels van de dag, Alan Hatherly en Matthew Beers. Deze laatsten hadden bij het eerste tussenpunt nog de beste tussentijd en ze leken in hun eigen Kaapstad op weg naar een plaats op het podium tot een lekke band van Matthew Beers roet in het eten gooide. Desondanks werden ze toch nog vijfde.

Sam Gaze & Jaroslav Kulhavy. Copyright Shaun Roy/Cape Epic

Jaroslav Kulhavy en Sam Gaze kijken na de proloog al aan tegen een achterstand van 1’50”, zij werden achtste. Frans Claes en Hendrik Kruger reden naar de zestiende tijd in de proloog. David Nordemann en Erwin Bakker vielen net buiten de top twintig, zij werden 25ste.

Alban Lakata & Karl Platt. Copyright Shaun Roy/Cape Epic

Zijn Alban Lakata en Karl Platt al op de eerste dag uitgeteld voor de eindzege? Het is nog iets te vroeg om dat te beweren, maar we zagen Platt duidelijk moeite hebben om het hoge tempo van Alban Lakata te volgen en er zijn betere manieren om aan de Cape Epic te beginnen dan met een verlies van 3’20” in amper 20 kilometer wedstrijd.

Bij de masters ging de winst naar Joaquim Rodriguez en José-Antonio Hermida, voor Erik Dekker en Maarten Tjallingii. Bart Brentjens en Abraao Azevedo wonnen bij de grand masters en Sebastian Stark en Laura Stark waren het snelst in de mixed-categorie.

De uitslag van de vrouwen vind je hier: www.vojomag.nl/news/anna-van-der-breggen-en-annika-langvad-delen-eerste-uppercut-uit-in-cape-epic

De volledige uitslag van de proloog van de Absa Cape Epic 2019 vind je hier: www.cape-epic.com/fans/hall-of-fame/results

Onze voorbeschouwing gemist? Die vind je hier: www.vojomag.nl/voorbeschouwing-absa-cape-epic-2019-de-strijd-ligt-open

DoorJan Geys