Absa Cape Epic 2019: hattrick voor Schurter/Forster en Van der Breggen/Langvad

Door Jan Geys -

  • Sport

Absa Cape Epic 2019: hattrick voor Schurter/Forster en Van der Breggen/Langvad

De dagen in de Cape Epic beginnen op elkaar te lijken. Zowel Schurter en Forster als Van der Breggen en Langvad wonnen voor de derde dag op rij de rit, al kregen ze vandaag meer weerwerk van vooral Kross-Spur, een team dat zowel bij de heren als de vrouwen als tweede wist te eindigen.

Copyright Shaun Roy/Cape Epic

Terug naar de wedstrijd waar Ondrej Cink en Sergio Mantecon met een aanval op zoek gaan naar de ritzege. Het zou een mooie troostprijs geweest zijn nadat ze gisteren door mechanische problemen één uur verloren. De andere teams laten niet begaan en het is een indrukwekkende Lars Forster met Nino Schurter in zijn wiel die op vijftien kilometer van de finish de forcing voert op een steile klim. Trek-San Marco en Fumic moeten meteen passen, wat Avancini verplicht om te wachten op zijn maatje. Ook Cink en Mantecon hebben geen antwoord meer in de benen.

Schurter en Forster mogen in Oak Valley voor de derde dag op rij het zegegebaar maken. Ze halen het met een halve minuut voorsprong op Cink en Mantecon, die nog net voor Avancini en Fumic eindigen. Damiano Ferraro en Samuele Porro worden vierde en Kristian Hynek en Petter Fagerhaug maken de top vijf rond.

Copyright Karsten Dekkers

Frans Claes en Hendrik Kruger kwamen na weer een moeilijke start steeds beter in de wedstrijd en eindigen op een mooie tiende plaats. Hun beste resultaat tot hiertoe in deze Cape Epic. Ook David Nordemann en Erwin Bakker behaalden vandaag hun beste resultaat tot hiertoe, zij werden 16de.

Schurter en Forster tellen in de tussenstand nu een voorsprong van meer dan vier minuten op Avancini en Fumic. Ferraro en Porro staan voorlopig derde. Frans Claes en Hendrik Kruger duiken door hun prestatie van vandaag net de top tien binnen in de tussenstand.

Opnieuw prijs voor Anna van der Breggen en Annika Langvad

Copyright Shaun Roy/Cape Epic

Bij de vrouwen rijden er al snel twee teams aan de leiding: Maja Wloszczwoska en Ariane Lüthi van Kross-Spur en Anna van der Breggen en Annika Langvad van Investec-Songo-Specialized. Wordt het de eerste zege voor Wloszczowska/Lüthi of toch de derde voor Van der Breggen/Langvad, dat is de vraag die ons tijdens de rit bezighoudt. Net zoals Schurter en Forster draaien ook Anna van der Breggen en Annika Langvad de gashendel nog eens open op de laatste hellingen van de dag.

De derde zege op rij was daarmee een feit en ze haalden het uiteindelijk met een voorsprong van meer dan twee minuten op Wloszczowska en Lüthi. Candice Lill en Adelheid Morath finishen net als de voorbije dagen als derde. In de tussenstand verandert er niets; Langvad en Van der Breggen staan nog steeds soeverein aan de leiding voor Wloszczowska en Lüthi.

Vanavond zijn we er opnieuw met meer nieuws over de Absa Cape Epic en onze fotospecial van de dag.

De volledige uitslag vind je hier: www.cape-epic.com/fans/hall-of-fame/results

Meer over de Cape Epic lees je hier: www.vojomag.nl/?s=cape+epic

DoorJan Geys