Absa Cape Epic 2019: Nino Schurter en Lars Forster kruipen terug dichter bij geel

Door Jan Geys -

  • Sport

Absa Cape Epic 2019: Nino Schurter en Lars Forster kruipen terug dichter bij geel

Nino Schurter en Lars Forster lieten er na het grote tijdverlies gisteren geen gras overgroeien om terug wat dichter bij het geel te kruipen. In de tijdrit halveerden ze hun achterstand op Henrique Avancini en Manuel Fumic. Status quo bij de vrouwen waar Anna van der Breggen en Annika Langvad een nieuwe zegeruiker mochten afhalen op het podium.

Copyright Shaun Roy/Cape Epic

Avancini en Fumic eindigden als tweede in de tijdrit. Fumic vertelde aan de finish dat hij een lastige dag had beleefd omdat hij de hele rit met een geblokkeerde voorvork moest afleggen. Louis Meija en Johnny Cattaneo zorgden voor de verrassing van de dag, zij eindigden als derde op 2’23” van de winnaars.

Damiano Ferraro en Samuele Porro eindigden als vierde en Urs Huber en Simon Stiebjahn als vijfde. Frans Claes en Hendrik Kruger moesten in de tijdrit tevreden zijn met plaats 23, David Nordemann en Erwin Bakker met plaats 25. Claes en Kruger blijven 13de in de tussenstand, David Nordemann en Erwin Bakker staan voorlopig 20ste.

Copyright Sam Clark/Cape Epic

Anna van der Breggen en Annika Langvad hadden in de tijdrit meer problemen met het parkoers dan met hun tegenstandsters. En het was niet Van der Breggen, maar wel Annika Langvad die we enkele fouten zagen maken. De ritzege kwam echter niet in gevaar en ze haalden het met 1’44” voor Candice Lill en Adelheid Morath. Maja Wloszczowska en Ariane Lüthi werden derde op 3’45”.

Copyright Shaun Roy/Cape Epic

In de stand leiden Van der Breggen en Langvad met meer dan 25 minuten op Candice Lill en Adelheid Morath. Bij de masters ging de ritwinst naar Erik Dekker en Maarten Tjallingii, maar Hermida en Rodriguez blijven in die categorie ruimschoots aan de leiding. Bart Brentjens en Abraao Azevedo zetten ook in de tijdrit hun zegereeks bij de grand masters verder. In de mixed-categorie was de winst voor het Amerikaanse duo David Miller en Shayna Powless.

In afwachting van de fotospecial van de tijdrit, nodigen we jullie uit om de mooiste beelden van gisteren te bekijken. Dat kan hier: www.vojomag.nl/best-of-absa-cape-epic-4-de-pechduivel-doet-ook-mee

De volledige uitslag vind je hier: www.cape-epic.com/fans/hall-of-fame/results

Meer over de Cape Epic lees je hier: www.vojomag.nl/?s=cape+epic

DoorJan Geys