Absa Cape Epic 2022: eerste leiderstruien voor Ferrand-Prévot/De Groot & Beers/Blevins

Sport
20 March 2022 — Jan Geys

Voor Pauline Ferrand-Prévot en Christopher Blevins mag de Cape Epic dan wel nieuw zijn, het weerhield hen er niet van om samen met hun respectievelijke teammaats de proloog te domineren. Minder goed verging het het Zwitserse duo Nino Schurter en Lars Forster, zij verloren veel tijd na een lekke band van Schurter.

Photo by Nick Muzik/Cape Epic

Een dag om snel te vergeten dus voor Nino Schurter en Lars Forster die aan de finish 4’39” moesten toegeven op de winnaars van de dag, Christopher Blevins en Matthew Beers. Mochten mee op het podium: het verrassende Speed Company Racing Team met Georg Egger en Lukas Baum en Canyon Northwave MTB dat gevormd wordt door wereldkampioen XCM Andreas Seewald en Martin Stosek.

Hans Becking zorgde met zijn maatje Jorge Dias voor het beste resultaat uit de Benelux. Het Megamo-duo werd 8ste op 2’46” van de winnaars. Belgisch kampioen Wout Alleman eindigde samen met Fabian Rabensteiner als 13de, zij gaven 3’42” toe. Ook Frans Claes eindigde nog in de top twintig, hij werd samen met Manuel Pliem 18de op 5’57”. Thomas Bonder en Jan Withaar vielen net buiten de top twintig en werden 22ste op 6’43”.

Photo by Nick Muzik/Cape Epic

Bij de vrouwen werd het podium ingenomen door Pauline Ferrand-Prévot en Robyn de Groot (BMC MTB Racing), gevolgd door Candice Lill en Mariske Strauss (op 42″) en Ariane Lüthi en Amy Wakefield (op 1’27”).

Bij de masters ging de winst naar een oude bekende, de Fransman Miguel Martinez. Samen met de Italiaan Mirko Pirazolli was hij 40″ sneller dan Epic Legends Karl Platt en Christoph Sauser. En wie anders dan Bart Brentjens – met zijn vaste maatje Abraao Azevedo – was de beste bij de Grand Masters? In de Mixed-categorie ging de winst naar Mannie Heymans – in 2004 de eerste winnaar bij de elite mannen – en Genevieve Weber.

Meer over de proloog van de 18de Absa Cape Epic, vanavond in ons uitgebreide fotoverslag.

De volledige uitslag van de proloog van de Absa Cape Epic 2022 vind je hier: www.cape-epic.com/riders/event/results

Onze voorbeschouwing gemist? Die vind je hier: www.vojomag.nl/voorbeschouwing-absa-cape-epic-2022-strijd-spanning-en-spektakel-gegarandeerd