Absa Cape Epic 2022: eerste leiderstruien voor Ferrand-Prévot/De Groot & Beers/Blevins

Door Jan Geys -

  • Sport

Illustratieve afbeelding van het artikel: "Absa Cape Epic 2022: eerste leiderstruien voor Ferrand-Prévot/De Groot & Beers/Blevins"

Voor Pauline Ferrand-Prévot en Christopher Blevins mag de Cape Epic dan wel nieuw zijn, het weerhield hen er niet van om samen met hun respectievelijke teammaats de proloog te domineren. Minder goed verging het het Zwitserse duo Nino Schurter en Lars Forster, zij verloren veel tijd na een lekke band van Schurter.

Photo by Nick Muzik/Cape Epic
Photo by Nick Muzik/Cape Epic

Bij de vrouwen werd het podium ingenomen door Pauline Ferrand-Prévot en Robyn de Groot (BMC MTB Racing), gevolgd door Candice Lill en Mariske Strauss (op 42″) en Ariane Lüthi en Amy Wakefield (op 1’27”).

Bij de masters ging de winst naar een oude bekende, de Fransman Miguel Martinez. Samen met de Italiaan Mirko Pirazolli was hij 40″ sneller dan Epic Legends Karl Platt en Christoph Sauser. En wie anders dan Bart Brentjens – met zijn vaste maatje Abraao Azevedo – was de beste bij de Grand Masters? In de Mixed-categorie ging de winst naar Mannie Heymans – in 2004 de eerste winnaar bij de elite mannen – en Genevieve Weber.

Meer over de proloog van de 18de Absa Cape Epic, vanavond in ons uitgebreide fotoverslag.

De volledige uitslag van de proloog van de Absa Cape Epic 2022 vind je hier: www.cape-epic.com/riders/event/results

Onze voorbeschouwing gemist? Die vind je hier: www.vojomag.nl/voorbeschouwing-absa-cape-epic-2022-strijd-spanning-en-spektakel-gegarandeerd

Door Jan Geys