Absa Cape Epic: Investec-Songo domineert verder

Door Jan Geys -

  • Sport

Absa Cape Epic: Investec-Songo domineert verder

Nieuwe dag in de Cape Epic, nieuwe ritzeges voor Investec-Songo. Bij de heren veroverden Jaroslav Kulhavy en Howard Grotts in Wellington voor de tweede dag op rij de ritwinst. Nog indrukwekkender is het zegelijstje van Annika Langvad en Kate Courtney, zij haalden een perfecte zeven op zeven. Beide teams blijven uiteraard ook het klassement aanvoeren, een klassement waarin Frans Claes en Markus Bauer nog steeds achtste staan.

Photo by Shaun Roy/Cape Epic/SPORTZPICS

Kulhavy en Grotts zijn ongenaakbaar en winnen de zesde rit; Rabensteiner en Casagrande eindigen op 1’06” als tweede, voor Fumic en Avancini. In de sprint om de tweede plaats dringen Fumic en Avancini niet meer aan, belangrijker voor hen is hoeveel tijd ze hebben kunnen terugnemen op de andere teams. Een klein half minuutje later winnen Luis Leao Pinto en Francesc Guerra Carretero (Buff-Scott) de sprint voor de vierde plaats voor Kristian Hynek en een duidelijk uitgeputte Alban Lakata.

In de stand doen Fumic en Avancini haasje-over met Lakata en Hynek waardoor ze opnieuw op twee staan, zij het wel op een ruime acht minuten van de leiders Kulhavy en Grotts. Lakata en Hynek staan nu 21″ achter de Cannondale boys.

Frans Claes en Markus Bauer kenden een moeilijke dag vandaag met mechanische problemen en een wielwissel voor Bauer waardoor ze veel tijd verloren. Ze werden uiteindelijk 13de op 8’11” van de ritwinnaars. In de stand staan ze nog steeds achtste, al zien ze de andere teams voor hen wel uitlopen.

Zeven op zeven voor Langvad en Courtney

Annika Langvad en Kate Courtney gunnen de concurrentie voorlopig geen kruimel, ook in de voorlaatste rit van deze Absa Cape Epic was het Investec-Songo duo te sterk voor de rest van het deelnemersveld. Sabine Spitz en Robyn de Groot kwamen vandaag nog het dichtst en eindigden op exact vijf minuten. In de tussenstand springen ze naar de tweede plaats doordat een zieke Mariske Strauss en Annie Last heel veel tijd verloren. De Française Margot Maschotti en de Braziliaanse Raiza Goulao werden derde, hun eerste podiumplaats van deze Cape Epic.

In de tussenstand leiden Annika Langvad en Kate Courtney met een indrukwekkende 46 minuten op Sabine Spitz en Robyn de Groot. Mariske Strauss en Annie Last staan nu op drie, op 52’02” van de leiders.

Massimo Debertolis en Ondrej Fojtik terug op de troon bij de masters

Bart Brentjens en Abraao Azevedo zijn er niet in geslaagd om hun blauwe leiderstrui te verdedigen bij de masters. Massimo Debertolis en Ondrej Fojtik heroverden vandaag het kleinood met een nieuwe ritwinst, de vijfde al in deze Absa Cape Epic. Bart Brentjens en Azevedo werden tweede op 8’49”. In de slotrit moeten ze nu 6’48” goedmaken willen ze alsnog aanspraak maken op de eindzege.

De volledige rituitslag en de tussenstand vind je hier: www.cape-epic.com/riders/the-2018-race/results

Het dagelijks nieuws en de uitslagen van de Absa Cape Epic 2018 kan je hier volgen: www.vojomag.nl/?s=absa+cape+epic

Afspraak vanavond voor de voorlaatste ‘Best of’ met de mooiste foto’s van de dag.

DoorJan Geys