Aftellen naar het derde EK MTB Beachrace

Sport
2 December 2018 — Jan Geys

Op zondag 9 december wordt er op het strand van het Nederlandse Scheveningen voor het derde jaar op rij strijd geleverd voor de Europese titel in het beachracen. Tijdens de voorbije twee edities was het goud zowel bij de heren als de vrouwen steeds weggelegd voor het gastland.

Of het EK MTB Beachrace op een dag ook buiten de grenzen van de Lage Landen enige bekendheid zal verwerven, moeten we nog afwachten. Strandraces zijn toch vooral in onze contreien zeer populair, al zien we de laatste jaren ook in Frankrijk enkele mooie wedstrijden opduiken.

In 2019 verhuist dit EK MTB Beachrace trouwens naar het noorden van Frankrijk. Dit jaar zullen er naast de beste Nederlanders ook Belgen, Fransen, Duitsers en Engelsen aan de start staan.

Om 9u30 klinkt op de boulevard van Scheveningen, voor het statige Kurhaus, het startschot voor de wedstrijd van de heren; de vrouwen volgen om 9u45. Na een wedstrijd van 54 kilometer weten we wie de winnaars van vorig jaar, Jasper Ockeloen en Riejanne Markus, zullen opvolgen.

Wil je zelf ook deelnemen aan dit Europees kampioenschap, dat kan nog steeds via volgende link: www.mtbbeachrace.nl/scheveningen-registration

Foto’s copyright EK MTB Beachrace