Alban Lakata wordt ploegmaat van Karl Platt

Sport
1 January 2019 — Jan Geys

Drievoudig ex-wereldkampioen MTB marathon Alban Lakata heeft na het ter ziele gaan van het Canyon Topeak Racing Team onderdak gevonden bij Team Bulls. Samen met teamkapitein Karl Platt wil hij in 2019 een gooi doen naar winst in de Cape Epic. De Oostenrijker tekende een contract van twee jaar bij het team.

Foto copyright Team Bulls

Het was teamkapitein Karl Platt die bij het management persoonlijk heeft aangedrongen op de komst van Lakata. Door het afscheid van Tim Böhme was er een plaatsje vrijgekomen in het team waardoor men de duo’s voor de komende MTB meerdaagsen opnieuw moest samenstellen. Met Urs Huber en Simon Stiebjahn en de jongeren Simon Schneller en Martin Frey als support team kan Team Bulls dit seizoen in de belangrijkste wedstrijden rekenen op drie duo’s.

Twee paar oude benen …

Hoewel Karl Platt en Alban Lakata op respectievelijk 40- en 39-jarige leeftijd tot de oudere garde van het mountainbiken behoren, zijn ze allebei nog steeds zeer gemotiveerd en hebben ze een schat aan ervaring. En dat is precies wat ze gevaarlijk maakt voor een wedstrijd als de Cape Epic. Teammanager Friedemann Schmude: “De twee passen perfect bij elkaar. Ze hebben een soortgelijk raceritme, zijn tactisch onderlegd en ervaren genoeg om geen fouten te maken.”

Photo by Shaun Roy/Cape Epic/SPORTZPICS

Ook Alban Lakata laat er geen twijfel over bestaan, want hij mist op zijn indrukwekkende palmares nog steeds die grote overwinning in de Cape Epic: “Ik waardeer Karl als een geweldige sportman, maar ik had nooit gedacht dat we ooit samen zouden racen. Het voelde steeds normaal aan dat we sportieve tegenstanders waren. De omstandigheden brachten ons alsnog samen en we realiseerden ons al snel: dit kan werken!”