Albstadt: geen WK MTB in juni en vraagtekens achter een toekomstige wereldbekermanche

Door Jan Geys -

  • Sport

Albstadt: geen WK MTB in juni en vraagtekens achter een toekomstige wereldbekermanche

De wereldwijde verspreiding van het coronavirus doet naast de vele zorgverleners ook heel wat organisatoren met de handen in het haar zitten en de organisatie van het WK MTB in Albstadt vormt daarop geen uitzondering. Donderdagavond werd beslist om het WK niet te laten doorgaan tussen 25 en 28 juni en dat men op zoek zou gaan naar een alternatieve datum. Het gemeentebestuur plaatst ook vraagtekens achter de toekomst van de wereldbeker in hun gemeente.

Denkbare alternatieven zijn een verplaatsing naar het najaar van 2020 of zelfs naar 2021, wat op zich logisch zou zijn nu ook de Olympische Spelen naar 2021 verplaatst zijn en men in een olympisch jaar de wereldkampioenschappen MTB steeds split met een apart WK voor crosscountry en een voor downhill. Ook een volledige afgelasting sluit men voorlopig niet uit, al wil men dit wel vermijden. Een verhuis naar 2021 zou betekenen dat de UCI de gemaakte afspraak met Val di Sole moet vernietigen. Halverwege volgende week vindt er een telefonische vergadering plaats tussen de verantwoordelijken van de UCI, de Duitse wielerbond en de organisatoren, waarna men de geschikte oplossing zal kiezen.

Geen World Cup meer in Albstadt in de toekomst?

Volgens onze collega’s van (het steeds goed geïnformeerde) Acrossthecountry houdt het slechte nieuws daarmee niet op. Tijdens de gemeenteraad in Albstadt is ook de vraag gesteld om de recent genomen beslissing te herzien en zich de komende jaren geen kandidaat meer te stellen voor een wereldbekermanche. Dit verzoek maakt duidelijk welk dominoeffect de economische gevolgen van de coronapandemie de komende jaren met zich zal meebrengen, niet alleen in Albstadt. Veel gemeenten en bedrijven zullen zich (moeten) beperken tot hun ‘kerntaken’, wat het bestaan van heel wat sportevenementen in het gedrang kan brengen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd …

DoorJan Geys