Albstadt zegt definitief af voor de wereldkampioenschappen MTB 2020

Sport
30 April 2020 — Jan Geys

Het Duitse Albstadt heeft zich vandaag officieel teruggetrokken als gaststad voor de wereldkampioenschappen MTB. In normale omstandigheden zouden deze kampioenschappen eind juni plaatsvinden, maar eerder werd al meegedeeld dat dit niet haalbaar zou zijn door de huidige coronacrisis. De UCI moet nu op zoek naar een andere locatie indien het in 2020 alsnog een WK wil organiseren …

Het zou zo maar eens kunnen dat er dit jaar voor het eerst in de geschiedenis geen wereldkampioenschappen crosscountry zullen georganiseerd worden nu Albstadt zich definitief heeft teruggetrokken als gaststad. Maar er zijn nog meerdere scenario’s mogelijk. Het meest pessimistische scenario is dat er dit jaar geen WK zal georganiseerd worden. De UCI hoopt echter om alsnog een WK te organiseren, al heeft men nog geen idee waar dat WK zou moeten doorgaan. Kiest men voor een wereldbekermanche die eerder dit jaar werd uitgesteld of verplaatst, denk maar aan Nove Mesto of Vallnord, om de fakkel over te nemen? Of schuift de organisatie door naar een van de overgebleven wereldbekermanches (indien ze zouden doorgaan)? En verliest die manche dan zijn statuut van wereldbeker? Of kiest men voor een totaal nieuwe locatie?

Vele vragen waar we hopelijk de komende weken meer duidelijkheid over zullen krijgen, ook al blijft het in deze onzekere tijden zeer moeilijk om een nieuwe kalender op te stellen.