Alpentour Trophy 2019: Githa Michiels en Leonardo Paez behouden de leiding!

Sport
8 June 2019 — Jan Geys

Githa Michiels en Hector Leonardo Paez voeren ook na de derde rit van de Alpentour Trophy het klassement nog aan. De Belgische kampioene won voor de derde dag op rij, terwijl de Colombiaan vandaag tevreden moest zijn met rang vier. Het was de Italiaan Daniele Mensi die in de rit over de Hauser Kaibling met de ritzege ging lopen.

Het was bij de start in Schladming merkbaar frisser dan de voorbije dagen, al zal niet iedereen er rouwig om geweest zijn dat de zon vandaag niet van de partij was. Wel trouw op post zijn de vele klimkilometers die het peloton weer voor de wielen kreeg, met als bonus de passage over het dak van de Alpentour Trophy 2019, de Hauser Kaibling!

Bij de vrouwen stond er opnieuw geen maat op Githa Michiels. De Belgische kampioene haalde het net als gisteren voor de Oostenrijkse Angelika Tazreiter en de Italiaanse Maria Nisi. Uiteraard behoudt Githa Michiels, met nog enkel de klimtijdrit te gaan, haar leiderstrui.

Bij de mannen werd de leiderstrui van Hector Leonardo Paez vandaag vurig bestookt. De Colombiaan wist zijn wit-blauwe kleinood wel te redden, maar de ritwinst ging vandaag naar de Italiaan Daniele Mensi. Die haalde het voor Daniel Geismayr (op 14″) en Diego Alfonso Arias Cuervo (op 20″). Arne Tureluren werd 12de op 9’33” van Mensi, Maik Van der Heijden 19de op 15’13”.

Uitslag derde rit Alpentour Trophy 2019: my3.raceresult.com