Alpentour Trophy 2019: twee op twee voor Githa Michiels en Leonardo Paez!

Sport
7 June 2019 — Jan Geys

In de Oostenrijkse Alpentour Trophy ging de ritwinst voor de tweede dag op rij naar Githa Michiels en Hector Leonardo Paez. Als bonus verstevigden beiden ook hun leidersplaats in de algemene ranking.

De tweede rit van de Alpentour Trophy zocht met de Reiteralm nieuwe oorden op. Aan de voet  van die beklimming reed een kopgroep van vier met een kleine voorsprong aan de leiding. De vier namen: Hector Leonardo Paez, Daniele Mensi, Marco Rebagliati en Daniel Geismayr. Bij de vrouwen slechts één naam vooraan, die van Belgisch kampioene Githa Michiels.

Wat volgde was de klim naar de Hochwürzen, met zeven kilometer een kilometertje korter dan de Reiteralm, maar die zeven kilometer verliepen wel deels over een steile singletrack vol wortels. De leider in de tussenstand, Hector Leonardo Paez, had er geen problemen mee en kwam solo als eerste door aan de Hochwürzenhütte. De Duitser Jochen Käss volgde een half minuutje later, op korte afstand gevolgd door de Italiaan Daniele Mensi.

Hetzelfde scenario bij de vrouwen waar de winnares van gisteren, Githa Michiels, alleen op de top doorkwam. Haar voorsprong was wel comfortabeler dan wat bij de mannen het geval was; Angelika Tazreiter volgde al op ruim drie minuten.

Aan de rituitslag veranderde er dan ook niets meer en aan de finish kregen we dezelfde namen in dezelfde volgorde. Githa Michiels haalde het uiteindelijk met 3’48” op Angelika Tazreiter en 5’18” op Maria Nisi. Ook Paez kon standhouden en hij won met 33″ voorsprong op Jochen Käss en 1’16” op Daniele Mensi.

Arne Tureluren hield goed stand tussen al dit klimmersgeweld en eindigde knap 13de op 10’13” van de dagwinnaar. Rob van der Werf was op de 20ste plaats net als gisteren de beste Nederlander.

Foto copyright Regina Stanger / Alpentour Trophy

In de tussenstand telt Githa Michiels nu een voorsprong van 15’43” op de Italiaanse Maria Nisi. Bij de mannen zit Hector Leonardo Paez iets steviger in de witte leiderstrui, hij telt een voorsprong van 3’43” op Daniele Mensi.

Uitslag tweede rit Alpentour Trophy 2019: my3.raceresult.com