Alpentour Trophy 2024: Paez en Morath steken er met kop en schouder bovenuit

Door Jan Geys -

  • Sport

Alpentour Trophy 2024: Paez en Morath steken er met kop en schouder bovenuit

Hector Leonardo Paez heeft dit weekend zijn titel verlengd in de Oostenrijkse Alpentour Trophy. De Colombiaan stak er in de vierdaagse MTB Stage Race met kop en schouders boven de concurrentie uit en haalde het met ruime voorsprong. Bij de vrouwen was er voor het eerst eindwinst voor de Duitse Adelheid Morath.

Er lijkt maar geen sleet te komen op Hector Leonardo Paez. De 41-jarige Colombiaan stak dit weekend al zijn vijfde eindzege op zak in de Alpentour Trophy. Hij won de eerste drie ritten, enkel de slotrit werd een prooi voor de Tsjech Filip Rydval, die net als vorig jaar de snelste was in de klimtijdrit.

In de eindstand gaat Hector Leonardo Paez diezelfde Filip Rydval vooraf (+ 5:46). Op de derde plaats eindigde een andere Colombiaan, Diego Alfonso Arias Cuervo (+ 9:02). De eerste Belg in de einduitslag vinden we terug op rang 17, Jens Adams gaf bijna één uur prijs op de eindwinnaar. Juul van Loon was op de 27ste plaats de beste Nederlander, zijn verhaal lees je binnenkort hier op Vojo.

Pech was er voor de Nederlander Tim Smeenge aan wiens Alpentour Trophy een abrupt einde kwam toen hij in de openingsrit in de laatste afdaling uit zijn pedaal schoot en enkele meters lager neerkwam. Smeenge hield aan die akelige val een gebroken pols en sleutelbeen over.

Bij de vrouwen viel er dit jaar niets in te brengen tegen de heerschappij van de Duitse Adelheid Morath. Net als Hector Leonardo Paez bij de mannen won ze de drie eerste ritten in lijn, enkel in de slotrit werd ze ‘pas’ vierde. Morath haalde het voor de eindwinnares van vorig jaar, de Tsjechische Milena Kalasova (+ 13:19). Deze laatste nam als troostprijs de ritzege in de afsluitende tijdrit mee naar huis. Karla Löffelmann werd op iets meer dan een half uur derde.

Beste Nederlandse werd Dieske Kruisselbrink op de 11de plaats, Elodie Kuijper eindigde als 15de.

Volledige uitslagen Alpentour Trophy 2024: https://my.raceresult.com/265097/results

Foto’s: ©Alpentour/Marketa Navratilova & Regina Stanger

DoorJan Geys