Alpentour Trophy: Claes en Smeenge houden stand in brute klimtijdrit

Door Juul van Loon -

  • Sport

Alpentour Trophy: Claes en Smeenge houden stand in brute klimtijdrit

Klimgeiten komen vaak uit Colombia, zo ook in het marathonbiken. Op Hector Paez stond afgelopen vier dagen geen maat in de Alpentour Trophy. De coureur van Soudal was heer en meester in bergen rondom Schladming. In de afsluitende klimtijdrit (13km/1200hm) brak Paez en passant nog ‘even’ het parcoursrecord van Hermann Pernsteiner. In 45.41 was de Colombiaan boven op Planai Schafalm.

Maar ook wij laaglanders hebben coureurs die goed naar boven kunnen rijden. Frans Claes hield in de vierde en laatste etappe zijn in de eerste rit veroverde derde plek knap vast. Hij moest de Italiaan Tony Longo achter zich houden en dat lukte, al had hij het op het steile middengedeelte (een paar kilometer á 20 procent) zwaar. ,,Ik had hem in het zicht”, zei Claes, die voor het eerst op het podium eindigde in de Alpentour. ,,De benen wilden niet echt meer, maar dat is vaak mentaal hè. Ik kon gelukkig mijn tempo vasthouden.”

Ook Tim Smeenge eindigde zijn Alpentour Trophy prima. Na zijn klapper op zaterdag (tweede) reed hij ook in de tijdrit de top tien in. De Drent finishte in 49.24, 2 seconden achter Claes (en dus bijna vier minuten achter Paez). ,,Ik kon het vermogen trappen dat ik wilde trappen”, zei Smeenge, die Claes volgende week ook in de Bike Transalp zal tegenkomen. Ook Seppe Rombouts sloot goed af, met een tijd van net boven de vijftig minuten werd hij dertiende.

Annemarie Worst en Vincent Baestaens wonnen, zoals verwacht, het eindklassement bij de mix-duo’s. Op de laatste dag misten ze de afdalingen om wat tijd goed te maken, want ze werden ‘slechts’ vierde in de overall-rangschikking van de dag.

Alle resultaten zijn hier te vinden.

Meer over de Alpentour Trophy hier: www.vojomag.nl/?s=alpentour+trophy

Copyright foto’s: Alpentour Trophy.

DoorJuul van Loon