Alpentour Trophy: derde eindzege voor Tony Longo en Christina Kollmann

Door Jan Geys -

  • Sport

Alpentour Trophy: derde eindzege voor Tony Longo en Christina Kollmann

De Oostenrijkse Christina Kollmann en de Italiaan Tony Longo wonnen vandaag beiden voor de derde keer in hun carrière de Alpentour Trophy. Voor Kollmann was het zelfs de derde eindzege op rij. In de eindstand ging ze Githa Michiels vooraf.

Daniel Geismayr

Geismayr deed wat hij kon in de afsluitende klimtijdrit. De Oostenrijker won de rit, maar kwam finaal 38″ te kort om Longo, die als derde eindigde, te onttronen. De Duitser Markus Kaufmann reed tussen beide kemphanen naar de tweede beste tijd van de dag. Beste Belg vandaag was Laurens Sweeck, die tiende werd en daarmee één plaatsje beter deed dan zijn ploegmakker Jens Adams. Ook Yannick Peeters eindigde nog in de top twintig, hij werd 19de. Stijn Appel was dan weer de beste Nederlander op de 22ste plek.

De eindzege in deze 20ste Alpentour Trophy gaat dus voor de derde keer naar Tony Longo, voor Daniel Geismayr en Markus Kaufmann. Jens Adams eindigde knap 7de en Laurens Sweeck 15de. Robbert de Nijs werd de beste Nederlander op plaats 20.

Het podium van de dag bij de vrouwen.

Bij de vrouwen behaalde de Oostenrijkse Christina Kollmann op de Planai haar derde ritzege in deze Alpentour Trophy. Ze haalde het voor de Italiaanse Maria Christina Nisi en Githa Michiels. Kollmann was ook de beste in de eindstand, voor Githa Michiels en Jitka Skarnitzlova.

In de sportklasse Men 1 stond er deze editie geen maat op Arne Tureluren. De Belg won zijn vierde rit op rij en werd dus ook de verdiende eindwinnaar. En ook Rudi Geentjens mocht vandaag als ritwinnaar in de sportklasse Men 5 op het podium.

Uitslag vierde rit en eindstand Alpentour Trophy 2018: my4.raceresult.com

Foto’s copyright Regina Stanger/Alpentour Trophy

DoorJan Geys