Alpentour Trophy: eindzege voor Geismayr en Kollmann

Door Jan Geys -

Alpentour Trophy: eindzege voor Geismayr en Kollmann

De Oostenrijker Daniel Geismayr nam vandaag in de Alpentour Trophy revanche op de pech die hem twee jaar overkwam in de afsluitende tijdrit. Geismayr begon ook toen als leider aan de afsluitende tijdrit, maar hij brak toen in het begin van de slotklim zijn ketting, waardoor hij finaal zevende werd in de eindstand. Vandaag liep alles wel perfect voor de 27-jarige Oostenrijker en Geismayr werd dan ook de verdiende eindwinnaar van deze 19de Alpentour Trophy. Bij de dames ging zowel de dagzege als de eindzege naar de Oostenrijkse Christina Kollmann. En tot slot vielen er vandaag ook drie Belgische ritzeges te noteren, getekend Michiel Van Aelbroeck (elite masters), Jan Van Zeebroeck (SK1) en Tim Wouters (SK2).

Hermann Pernsteiner

De Oostenrijker Hermann Pernsteiner had slechts 51’53″nodig om de slottijdrit naar zijn hand te zetten en hij sprong daardoor in de eindstand haasje over met Alban Lakata, die vandaag pas 12de werd op 3’24” van ritwinnaar Pernsteiner.

Daniel Geismayr

Diens ploegmakker Daniel Geismayr, dit jaar ook al derde in de Cape Epic, werd vandaag tweede op 28″ en zag daardoor een kinderdroom in vervulling gaan. Hij mocht voor het eerst zijn naam bijschrijven op de erelijst als eindwinnaar van de Alpentour Trophy 2017. Op het podium werd hij geflankeerd door Pernsteiner en Lakata.

Daniele Mensi

De Italiaan Daniele Mensi toonde nog maar eens zijn goede klimmersbenen en werd derde in de tijdrit. Hij won tevens de paarse trui van het bergklassement.

Hans Becking reed zich nogmaals in de top tien en werd zesde. David Nordemann (16de), Sébastien Carabin (17de), Rob Peeters (18de) en Didier Bats (19de) reden zich dan weer de top twintig binnen op de lastige klim naar de Planai Schafalm.

Hans Becking

In de eindstand eindigde Hans Becking als beste vertegenwoordiger van de Benelux, hij werd zesde. Carabin (16de), Nordemann (17de) en Bats (18de) eindigden ook bij de eerste twintig.

Christina Kollmann

Bij de dames haalde de Oostenrijkse Christina Kollmann haar derde ritzege binnen, voor Tazreiter en Moschetti. Kollmann werd voor het tweede jaar op rij eindwinnares van de Alpentour Trophy en ze haalde het met ruime voorsprong voor diezelfde Angelika Tazreiter en Margot Moschetti.

Alice Pirard

De Belgische Alice Pirard werd negende in de daguitslag. In de eindstand werd ze achtste.

Bij de elite masters kaapte Michiel Van Aelbroeck zijn vierde ritzege op rij binnen en hij werd dan ook de logische eindwinnaar in zijn categorie, een categorie waarin Bart Brentjens zevende werd.

Jan Van Zeebroeck

Ook Belgische ritwinst bij de SK1, want net als gisteren won Jan Van Zeebroeck er de etappe. Van Zeebroeck haalde het met maar liefst 5’29” voorsprong op eindwinnaar Michael Benjamin. De Nederlander Wim de Bruin werd wederom derde. In de eindstand werden Van Zeebroeck en De Bruin respectievelijk tweede en derde.

Tim Wouters

Tim Wouters zorgde bij de SK2 voor de derde Belgische ritzege van de dag. Hij haalde het met 1’07” op zijn dichtste achtervolger, Thomas Rettenegger. In de eindstand moest Tim Wouters echter tevreden zijn met de derde plaats. In de SK3 eindigde Geoffrey Maes als derde in de eindstand.

(Update) De volledige uitslagen vind je hier: my1.raceresult.com/75244/?lang=en#

De vorige ritverslagen vind je hier: Rit 1Rit 2 en Rit 3.

DoorJan Geys