Alpentour Trophy: vijfde plaats voor Jens Adams en Githa Michiels in openingsrit

Door Jan Geys -

  • Sport

Alpentour Trophy: vijfde plaats voor Jens Adams en Githa Michiels in openingsrit

De Belgen deden het goed vandaag in de Oostenrijkse Alpentour Trophy. Veldrijder Jens Adams eindigde in de zware openingsrit als vijfde, een prestatie die Githa Michiels hem nadeed bij de vrouwen. De zege ging naar de Italiaan Tony Longo bij de heren en naar de Oostenrijkse Christina Kollmann bij de vrouwen.

De openingsrit van deze vierdaagse rond het Oostenrijkse Schladming was goed voor 70 kilometer en 3000 hoogtemeters. De 33-jarige Tony Longo haalde het met een ruime voorsprong van 3’47” op de Duitser Markus Kaufmann. De uittredende winnaar Daniel Geismayr eindigde als derde op 4’39”.

Tussen al dat klimmersgeweld werd Jens Adams knap vijfde, op 5’54” van de winnaar. Adams eindigde half mei ook al als achtste in de BeMC. Ploegmaat Laurens Sweeck eindigde als 15de. Robbert de Nijs werd op de 25ste plaats de beste Nederlander.

Bij de vrouwen ging de zege naar de Oostenrijkse Christina Kollmann, voor de Tsjechische Jitka Skarnitzlova (op 7’46”) en de Colombiaanse Angela Parra Sierra (op 8’46”). Belgisch kampioene Githa Michiels volgde op de vijfde plaats, op 11’50” van de winnares.

In de sportklasse viel er zelfs een Belgische winst te noteren; Arne Tureluren was de beste bij de Men 1.

Uitslag eerste rit Alpentour Trophy 2018: my4.raceresult.com

Foto’s copyright Regina Stanger en Gilbert Romane/Alpentour Trophy

DoorJan Geys