American Classic: na 35 jaar is het over en out

Techniek
10 January 2018 — Jan Geys

Bill Shook en zijn echtgenote Ellen, de eigenaars van American Classic, hebben zopas bekendgemaakt dat ze hun bedrijf zullen sluiten, ook de fabrieken in Taiwan en de Verenigde Staten gaan toe. Een nieuws dat bij velen insloeg als een bom.

Na een activiteit van 35 jaar heeft het bekende wielenmerk American Classic beslist om de deuren voorgoed te sluiten. Bill Shook en zijn echtgenote Ellen, de eigenaars van het merk, deelden net mee dat ze hun fabrieken in Taiwan en de Verenigde Staten sluiten waardoor een veertigtal medewerkers op straat komen te staan. Ze geven ook mee dat ze momenteel met meerdere partijen aan het onderhandelen zijn om de naam en enkele patenten van het merk door te verkopen.

Bill Shook voegt eraan toe dat hij in de fietswereld actief zal blijven als designer en consultant. “We willen al onze klanten van de afgelopen jaren bedanken voor hun vertrouwen en we zijn triest door de gevolgen die deze beslissing met zich meebrengt. Is dit het einde? Ja en nee, het hangt ervan af hoe je de dingen bekijkt,” aldus Shook tegenover onze collega’s van het magazine Bicycle Retailer. Hij laat hieruit blijken dat er misschien een nieuwe start zit aan te komen voor het merk en zijn technologieën/producten, maar dan wel onder de hoede van een andere structuur.

“De verkoop begon in 2016 sterk te dalen waardoor onze cash flow in gedrang kwam. Gelukkig zijn we gezond en kunnen we nu een andere weg inslaan, zonder de stress die een dergelijk groot bedrijf met zich meebracht,” voegen Bill en Ellen nog toe. Hopelijk vindt het bedrijf snel een overnemer en hopelijk mag Bill Shook, waar we op onze wielen heel wat mooie innovaties aan te danken hebben, nog lang zijn talrijke ideeën ten dienste stellen van een andere partij.

Bron: www.bicycleretailer.com