American Classic: na 35 jaar is het over en out

Door Jan Geys -

  • Techniek

American Classic: na 35 jaar is het over en out

Bill Shook en zijn echtgenote Ellen, de eigenaars van American Classic, hebben zopas bekendgemaakt dat ze hun bedrijf zullen sluiten, ook de fabrieken in Taiwan en de Verenigde Staten gaan toe. Een nieuws dat bij velen insloeg als een bom.

Bill Shook voegt eraan toe dat hij in de fietswereld actief zal blijven als designer en consultant. “We willen al onze klanten van de afgelopen jaren bedanken voor hun vertrouwen en we zijn triest door de gevolgen die deze beslissing met zich meebrengt. Is dit het einde? Ja en nee, het hangt ervan af hoe je de dingen bekijkt,” aldus Shook tegenover onze collega’s van het magazine Bicycle Retailer. Hij laat hieruit blijken dat er misschien een nieuwe start zit aan te komen voor het merk en zijn technologieën/producten, maar dan wel onder de hoede van een andere structuur.

“De verkoop begon in 2016 sterk te dalen waardoor onze cash flow in gedrang kwam. Gelukkig zijn we gezond en kunnen we nu een andere weg inslaan, zonder de stress die een dergelijk groot bedrijf met zich meebracht,” voegen Bill en Ellen nog toe. Hopelijk vindt het bedrijf snel een overnemer en hopelijk mag Bill Shook, waar we op onze wielen heel wat mooie innovaties aan te danken hebben, nog lang zijn talrijke ideeën ten dienste stellen van een andere partij.

Bron: www.bicycleretailer.com

DoorJan Geys