Andalucia Bike Race: Alleman en Rabensteiner lopen verder uit in de tijdrit

Sport
2 March 2023 — Jan Geys

Wout Alleman en Fabian Rabensteiner blijven met ijzeren hand domineren in de Andalucia Bike Race. Ook in de tijdrit trokken ze het laken naar zich toe, en dat al voor de derde dag op rij. Bij de vrouwen reden Irina Luetzelschwab en Katazina Sosna naar de beste tijd en de leiderstrui.

De vierde dag van de Andalucía Bike Race bracht de renners naar Villafranca de Córdoba voor een tijdrit van 31 kilometer. Wout Alleman en Fabian Rabensteiner waren alvast op de afspraak en bouwden hun voorsprong in het klassement verder uit met een derde ritsucces op rij.

“Vandaag was een belangrijke dag en we zijn erg blij. Een tijdrit is altijd een beetje lastig, maar we voelden ons vanaf het begin weer erg sterk en we hebben weer een overwinning kunnen pakken. Nu is het tijd om de race te controleren en de leiderstrui mee naar huis te nemen.”

Het podium van de etappe werd vervolledigd door twee teams van Buff-Megamo. Enrique Morcillo en Hugo Drechou reden de tweede beste tijd, José Dias en Hans Becking eindigden als derde. Sebastien Carabin reed samen met zijn teammaat Pierre Billaud naar de tiende tijd.

In de tussenstand tellen Alleman en Rabensteiner nu al meer dan vijf minuten voorsprong op hun dichtste achtervolgers Francesco Failli en Riccardo Chiarini, die vijfde werden in de rit tegen de klok.

Bij de vrouwen zetten Irina Luetzelschwab en Katazina Sosna vanaf het eerste tussenpunt de beste tijd neer. Beiden konden het tempo de hele dag vasthouden en pakten uiteindelijk de ritzege en de leiding in het algemeen klassement. “We zijn er eindelijk in geslaagd om de leiderstrui te grijpen, wat ons doel was, en nu willen we die behouden tot het einde.”

Stefanie Dohrn en Lejla Njemcevic eindigden als derde in de etappe en gaven de leiderstrui met anderhalve minuut uit handen. Janina Wüst en Txell Figueras, die de eerste rit wisten te winnen, eindigden als tweede.

Uitslagen rit 4 Andalucia Bike Race 2023:

Elitevrouwen:

 1. Katazina Sosna – Irina Luetzelschwab TEAM TORPADO BULLS SWISS 01:36:38
 2. Txell Figueras – Janina Wüst BUFF®-MEGAMO TEAM 01:38:04
 3. Lejla Njemcevic – Stefanie Dohrn CANYON ALLEBIKE 01:38:09

Elitemannen:

 1. Fabian Rabensteiner – Wout Alleman WILIER PIRELLI FACTORY 01:16:34
 2. Enrique Morcillo – Hugo Drechou BUFF®-MEGAMO TEAM 01:17:26
 3. José Dias – Hans Becking BUFF®-MEGAMO TEAM 01:17:34

Tussenstand:

Elitevrouwen:

 1. Katazina Sosna – Irina Luetzelschwab TEAM TORPADO BULLS SWISS 11:21:02
 2. Lejla Njemcevic – Stefanie Dohrn CANYON ALLEBIKE 11:22:34
 3. Txell Figueras – Janina Wüst BUFF®-MEGAMO TEAM 11:23:36

Elitemannen:

 1. Fabian Rabensteiner – Wout Alleman WILIER PIRELLI FACTORY 09:07:11
 2. Francesco Failli – Riccardo Chiarini TADDEI FACTORY TEAM 09:12:30
 3. Roberto Bou – Miguel Múñoz CANNONDALE VAS ARABAY 09:12:54

Volledige uitslag via www.andaluciabikerace.com

Foto’s copyright Andalucia Bike Race