Andalucía Bike Race: DMT Racing Team overleeft regen en kou

Door Jan Geys -

  • Sport

Andalucía Bike Race: DMT Racing Team overleeft regen en kou

Wie aan Andalusië denkt, denkt vooral aan zon, strand en overwinteren met aangename temperaturen. Tijdens de Andalucia Bike Race kregen de deelnemers de voorbije dagen echter heel wat nattigheid en smurrie op hun bord. Zo erg zelfs dat men de rit van vandaag moest inkorten. De regen mag dan wel de wedstrijd verstoren, bij het DMT Racing Team van Hans Becking laat men het niet aan hun hart komen. Alles loopt er dan ook volgens plan, en dat plan is de Portugees Tiago Ferreira naar een nieuwe eindzege loodsen. En Becking zelf staat ondertussen met nog twee ritten te gaan vrolijk tweede.

Besmeurde gezichten associëren we eerder met de marathons in onze contreien en niet met een meerdaagse in Zuid-Spanje. De nattigheid en regen achtervolgt de deelnemers al van bij de start in Linares met als hoogtepunt de hevige regenval van afgelopen nacht en het inkorten van de rit van vandaag.

De slechte weersomstandigheden weerhielden de Italiaanse ploegmaats Fabian Rabensteiner en Michele Casagrande niet om voor de aanval te kiezen. Eerst reden ze het gat toe naar de Spanjaard Miguel Munoz om deze wat verderop achter te laten en samen naar de finish te stomen.

Daar kreeg Rabensteiner de ritwinst cadeau van zijn ploegmakker Casagrande die eerder al de tweede rit had gewonnen in een groepssprint met veertien.

De leiderstrui blijft echter rond de schouders van Tiago Ferreira, die de beste was in de derde rit. In die derde rit stonden naast Ferreira zelf ook diens ploegmaats Jose Dias en Hans Becking mee op het podium als de nummers twee en drie. In de tussenstand heeft Ferreira een voorsprong van 19″ op Becking en 1’45” op Keegan Swenson.

Bij de vrouwen nam de Noorse Hildegunn Gjertrud Hovdenak de macht over van Natalia Fischer, die er vandaag in haar leiderstrui de brui aan gaf. De Nederlandse Karen Brouwer wisselt de goede dagen met iets minder goede dagen af. Na haar vierde plaats in de openingstijdrit volgden een 9de, 15de en 8ste plaats. In de tussenstand staat Brouwer voorlopig tiende.

Ook voor morgen kondigt men een inkorting van de rit aan. De lengte bedraagt dan nog 53 kilometer in de plaats van de oorspronkelijke 66.

De volledige uitslagen vind je hier: www.andaluciabikerace.com

DoorJan Geys