Andalucía Bike Race: lekke band houdt Hans Becking alsnog van podium

Sport
3 March 2018 — Jan Geys

Slechts 34,26 kilometer moest er nog afgelegd worden op de slotdag van de Andalucia Bike Race, toch was dit voldoende voor Hans Becking om zijn tweede plaats in het klassement alsnog kwijt te spelen. Een lekke band deed hem de das om en daardoor viel Becking terug naar plaats vijf. Gelukkig wist ploegmaat Tiago Ferreira de pil te verzachten; de Portugees werd voor het derde jaar op rij eindwinnaar van de Andalucia Bike Race.

Het zat de organisatie niet mee deze week. Eerder moest men de vierde rit al inkorten en op dag vijf werd de rit zelfs volledig geannuleerd wegens het stormweer. En ook op de slotdag knipte men een twintigtal kilometer uit het oorspronkelijke parcours rond Cordoba.

Tiago Ferreira

Fabian Rabensteiner nam veel risico’s in de technische afdalingen en rondde een knappe solo succesvol af. Het was meteen de tweede ritzege van de Italiaan nadat hij eerder ook al de beste was in de vierde rit. Tiago Ferreira stelde zijn eindzege veilig door als vijfde te eindigen maar de Portugees zag zijn teamgenoot Hans Becking wel van het eindpodium tuimelen door een lekke band. Becking werd achtste in de rit en viel terug naar plaats vijf.

Gerben Mos

Op het podium werd Tiago Ferreira dan ook geflankeerd door de Spanjaard Enrique Morcillo en de ritwinnaar van de dag, Fabian Rabensteiner. Gerben Mos eindigde als tweede Nederlander in de eindstand, hij werd 33ste.

Naima Madlen

Bij de vrouwen verdedigde de Noorse Hildegunn Hovdenak met succes haar leiderstrui die ze tijdens de vierde etappe veroverd had. Meer zelfs, Hovdenak was ook de beste in de slotrit, een slotrit waarin Karen Brouwer naar de achtste plaats reed. In de eindstand haalde Hovdenak het voor Naima Madlen en Chloe Woodruff, Karen Brouwer werd negende.

De volledige uitslagen vind je hier: www.andaluciabikerace.com