Anne Terpstra kent haar nieuwe teammaats bij Ghost

Sport
2 January 2018 — Jan Geys

Dat er bij het Ghost Factory Team het één en ander zou veranderen, merkten we de laatste weken al. Er was het afscheid van Alexandra Engen enerzijds en het vertrek van Lisi Osl anderzijds, maar van een inkrimping van het team is er geen sprake. Op de transfermarkt werden twee nieuwe namen gerekruteerd en niet van de minste, want met Sina Frei haalt men met de regerende wereldkampioene U23 een Zwitsers toptalent in huis. En ook de Nederlandse Anne Terpstra bleef aan boord.

“Voor ons is de World Cup XCO de crème de la crème en de hoogste league in de mountainbikesport. We zijn dan ook blij dat we twee nieuwe atleten mogen verwelkomen in het team en dat we hen de mogelijkheid kunnen bieden om verder te groeien,” aldus Joost van Schaik, Senior Sales en Marketing Manager bij Ghost. De twee nieuwkomers vervoegen een drietal dat ook vorig seizoen reeds deel uitmaakte van het team: de Nederlandse Anne Terpstra, de Deense Malene Degn en de Oostenrijkse Lisa Pasteiner.

De eerste nieuwe naam is die van de Zwitserse Sina Frei. Frei, die overkomt van JB Brunex-Felt (het nieuwe team van de vertrekkende Lisi Osl),  maakte in haar eerste jaar bij de beloften meteen veel indruk. Ze werd wereldkampioene U23, ze reed naar de Europese titel en scoorde ook in de wereldbekerwedstrijden. Samen met haar nieuwe ploegleiding was ze het eens dat de overstap ook verandering inhoudt. 2018 wordt dan ook een-jaar-om-elkaar-te-leren-kennen. Bedoeling is dan ook dat Frei in 2018 nog een jaartje afwerkt bij de U23 alvorens in 2019 de overstap te maken naar de elites.

Naast Sina Frei zal ook de regerende Hongaarse kampioene Barbara Benko het Ghost Factory Team komen versterken. De 27-jarige Benko komt over van Focus en hoopt bij Ghost haar opmars in de world cup verder te kunnen zetten.

Naar goede traditie bestaat het Ghost team voor 100% uit vrouwelijke atletes en ook het internationale karakter van het team valt op, met maar liefst vijf verschillende nationaliteiten. Maar wat nog meer opvalt is dat dit team met een gemiddelde leeftijd van nog geen 23 jaar één van de jongste teams is in het wedstrijdcircuit. Men mikt bij Ghost dus duidelijk op de toekomst.

Foto’s copyright Ghost Factory Team