Anne Terpstra mist eindzege in Tankwa Trek

Door Jan Geys -

  • Sport

Anne Terpstra mist eindzege in Tankwa Trek

Anne Terpstra heeft samen met teammaatje Barbara Benko de eindzege in de Tankwa Trek uit handen moeten geven en eindigde er als derde. De zegebloemen gingen er naar Mariske Strauss en Jennie Stenerhag. Bij de heren wisten Henrique Avancini en Manuel Fumic hun leiderstrui wel veilig naar de haven te brengen. 

In de derde rit stond Anne Terpstra echter al vroeg aan de kant met een lekke band. De voorbode van nog meer onheil? Teammaatje Barbara Benko kreeg het verderop in de rit lastig en moest een dipje overwinnen. Het verdict aan de finish was hard: een verlies van meer dan vier minuten op dagwinnaressen Mariske Strauss en Jennie Stenerhag en weg leiderstrui.

Met een achterstand van anderhalve minuut was alles nog mogelijk, maar ook op de slotdag vond Barbara Benko haar beste benen niet. Gevolg, Terpstra en Benko kregen nog meer tijd aan de broek gesmeerd en eindigden finaal als derde in de eindstand van de Tankwa Trek. Mariske Strauss en Jennie Stenerhag gaven de eindwinst niet meer uit handen, Annie Last en Candice Lill eindigden als tweede.

Avancini en Fumic stelen de show

De Braziliaan Henrique Avancini en de Duitser Manuel Fumic hebben in Zuid-Afrika een perfecte generale repetitie achter de rug voor de Cape Epic, die over vijf weken van start gaat. Avancini en Fumic wonnen met de steun van Cannondale-ploegmaat Maxime Marotte maar liefst drie van de vier ritten van de Tankwa Trek en reden er van start tot finish aan de leiding. Enkel op de slotdag waren ze niet opgewassen tegen het Bulls-duo Urs Huber en Simon Stiebjahn.

Wereldkampioen XCM Avancini en Fumic nemen de draad dus op waar ze hem in 2018 met de eindwinst in de Brasil Ride hebben achtergelaten en mogen een nieuwe overwinning bijschrijven op hun palmares. Meteen ook goed voor het zelfvertrouwen met het oog op de Cape Epic, waar ze tot het selecte kransje kanshebbers behoren.

De Fransman Maxime Marotte eindigde samen met de Brit Cameron Orr als tweede, Jonas Lindberg en Simon Andreassen als derde.

Urs Huber en Simon Stiebjahn moesten in het eindklassement tevreden zijn met de vierde plaats en Alban Lakata en Karl Platt eindigden in hun eerste wedstrijd samen als zesde.

Slechter nieuws was er bij de duo’s Alan Hatherly/Sam Gaze en Robbert de Nijs/Simon Schneller. Bij het eerste duo trok de Nieuw-Zeelander in de tweede rit een streep onder de Tankwa Trek nadat hij ziek was geworden. Jammer, want in de openingsrit tekenden ze nog voor de tweede plaats. Robbert de Nijs kwam dan weer hard ten val in de tweede rit en had zich zijn afscheid aan de professionele mountainbikesport zeker en vast anders voorgesteld. Gelukkig houdt hij er geen te zware blessures aan over.

Meer info op http://tankwatrek.co.za

Foto’s copyright ZC Marketing Consulting team

DoorJan Geys