Anne Terpstra wint thriller in Vallnord! Rissveds mee op podium, Michiels 6de!

Door Jan Geys -

  • Sport

Anne Terpstra wint thriller in Vallnord! Rissveds mee op podium, Michiels 6de!

Anne Terpstra heeft in Vallnord geschiedenis geschreven door als eerste Nederlandse ooit te zegevieren in een wereldbeker crosscountry. Olympisch kampioene Jenny Rissveds mocht als vijfde mee op het podium en trekt daarmee een streep door een zeer zwarte periode, maar dit was wel ten nadele van Belgisch kampioene Githa Michiels die zesde werd.

Het kan niet op voor Nederland dit jaar. Na eerder Mathieu van der Poel in Nove Mesto, is het nu Anne Terpstra die in Vallnord op haar 28ste naar haar mooiste zege in haar carrière reed. Zelfzeker rekende ze in een beklijvende slotronde af met de sterke Zwitserse Jolanda Neff.

Wat verderop deed de Zweedse Jenny Rissveds hetzelfde met Githa Michiels waardoor de olympische kampioene voor het eerst sinds 2016 weer op het podium staat in een wereldbeker MTB. Een ontgoochelde Githa Michiels viel daardoor net naast het podium en eindigde als zesde, haar beste resultaat ooit in een World Cup MTB.

Tussen deze twee duo’s in, eindigden Yana Belomoina en Daniela Campuzano respectievelijk als derde en vierde. Anne Tauber werd 7de, Sophie von Berswordt 25ste en Lotte Koopmans als 47ste. Wereldkampioene Kate Courtney kende een moeilijke dag en eindigde als 8ste.

De Amerikaanse behield wel de leiding in de tussenstand van de wereldbeker, maar ziet Jolanda Neff naderen tot op 75 punten. Anne Terpstra staat voorlopig derde op 245 punten van Courtney.

Uitslag wereldbeker MTB Vallnord 2019 vrouwen:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2019/07/valn_xco_we_results.pdf”]

DoorJan Geys